Η Ελλάς έσωσε την Ευρώπην, αλλά η Ευρώπη καταστρέφει την Ελλάδα! | Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης

Αγνώμονες, αχάριστοι, ή απλά απόγονοι συνεχιστές και εκδικητές των Ναζί;Η Ελλάδα στο Β΄ Π.Π έσωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.Την 28η Οκτωβρίου...
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγνώμονες, αχάριστοι, ή απλά απόγονοι συνεχιστές και εκδικητές των Ναζί;
Η Ελλάδα στο Β΄ Π.Π έσωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Την 28η Οκτωβρίου 1940 η φασιστική Ιταλία επιτέθηκε εναντίον της Ελλάδας.
Η Ελλάδα απέκρουσε την επίθεση και αντεπιτέθηκε με συνέπεια η Ιταλία να υποχωρήσει. Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας τότε δήλωσε: «Η Ελλάδα έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι».
Ο Χίτλερ όταν επιτέθηκε για να βοηθήσει τον Μουσολίνι, συνάντησε σθεναρή αντίδραση από τους Έλληνες με συνέπεια να δηλώσει ότι «από όλους τους στρατούς που αντιμετωπίσαμε, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με θάρρος και ηρωισμό περισσότερο…»

Η Ελλάδα πολέμησε τον Άξονα επί 216 ημέρες μέχρι την κατάληψη της Κρήτης, ήτοι μακρότερα από κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Ακολούθως πολέμησε δίπλα στους συμμάχους και εν συνεχεία οργάνωσε στο εσωτερικό σθεναρή αντίσταση. Η Ελλάδα την περίοδο του Β΄ Π.Π έσωσε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Γάλλοι, άγγλοι, αμερικάνοι έλεγαν μεταξύ άλλων  «ότι η Ελλάδα μας έσωσε, και ότι πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν θα διαμορφώσουν την Ευρώπη». Επίσης έλεγαν ότι «Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».

Ο ίδιος ο Χίτλερ είπε «Η επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδας υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία: Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθειά μας, ο πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το Ρωσικό ψύχος» (Πολιτική διαθήκη του προ του θανάτου του 30-4-1945)

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο Στρατάρχης Κάιτελ στη δίκη της Νυρεμβέργης δηλώνοντας ότι: «Η αναπάντεχη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων επιβράδυνε κατά δύο και πλέον ζωτικούς μήνες την επίθεσή μας κατά της Ρωσίας. Αν δεν είχαμε τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση, άλλη θα ήταν η έκβαση του πολέμου στο ανατολικό μέτωπο και γενικά του πολέμου, και άλλοι θα ήσαν σήμερα κατηγορούμενοι».

Επίσης ο Ρ/Σ της Μόσχας το 1942, στην Επέτειο της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα μετέδωσε: «Άοπλοι πολεμήσατε πάνοπλους και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και υπερισχύσατε. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς διότι είστε Έλληνες. Οι Ρώσοι κερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε, χάριν στην αντίστασή σας. Σας ευχαριστούμε».

Όσοι σήμερα κατηγορούν την Ελλάδα με δηλώσεις υποτιμητικές, ας διαβάσουν τη δήλωση του Κάιτελ ότι: «Αν δεν  ήτο η απρόσμενη αντίσταση των ελλήνων, ο πόλεμος θα εκερδίζετο από τον Άξονα» και δεν θα απολάμβαναν σήμερα ελευθερία και δημοκρατία. Ας σεβαστούν την μνήμη των ελλήνων, που έπεσαν μαχόμενοι για να είναι ελεύθεροι και να μην έχουν τους απογόνους του Χίτλερ να τους διοικούν.
Ξεπαπαδάκης Ανάργυρος
δημοσιογράφος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα