Το ψεύτικο εκβιαστικό δίλημμα για τους μισθούς και τις συντάξεις

(Όλη η αλήθεια) / Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν έχουν όρια τα ψέματα και οι εκβιασμοί της μνημονιακής κυβέρνησης του ΓΑΠ, στα πλαίσια της αδίστακτης προσπάθειάς του να υπηρετήσει όσο πιο πιστά μπορεί τα συμφέροντα των τοκογλύφων αφεντάδων του.

Έτσι προκειμένου να εκφοβίσει τον κόσμο, θέτει το εκβιαστικό δίλημμα πως αν δεν αποδεχτούμε τα μέτρα που μας επιβάλλουν οι τροϊκανοί και δεν πάρουμε τις δόσεις των δανείων, δεν θα έχει να… πληρώσει δήθεν τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Τα ίδια μας λέει και ο Καρατζαφέρης που όλο «κολοτούμπες» κάνει..

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα και πιο αναίσχυντος εκβιασμός απʼ αυτό, καθʼ ότι γνωρίζει πολύ καλά, ότι τα λεφτά που οι τοκογλύφοι μας δανείζουν, δεν μας τα  δίνουν μπας και ξεμείνουμε από ρευστό και η κυβέρνηση του Γιωργάκη δεν έχει να πληρώσει τον κόσμο (θα είχαν μια στεναχώρια!), αλλά αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, όπως οι όροι της δανειακής σύμβασης επιβάλουν.

Αλλά το γελοίο -και σύντομα τραγικό της όλης υπόθεσης-, δεν είναι αυτό. Είναι ακριβώς το γεγονός ότι η λήψη των δόσεων του δανείου θέτει σε κίνδυνο την καταβολή των μισθών και των συντάξεων και τούτο για έναν απλό λόγο.

Προσέξτε. Κάθε φορά που δανειζόμαστε πχ 100 ευρώ, θα πρέπει να επιστρέψουμε στο μέλλον 120, αφού τα δανεικά που παίρνουμε είναι τοκοφόρα, και μάλιστα τοκογλυφικά (αυτό θα πει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη), κιʼ έτσι διαχρονικά πληρώνουμε πάντοτε περισσότερα απʼ ότι μας δίνουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αυξανόμενο χρηματικό έλλειμμα, το οποίο από κάπου πρέπει να βρεθεί.

Ακριβώς γιʼ αυτό το λόγο βγαίναμε παράλληλα και δανειζόμασταν στο παρελθόν και από τις αγορές. Τι γίνεται όμως τώρα που κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο;

Η απάντηση είναι πως αυτή τη διαφορά την αφαιρούμε από τα δημόσια έσοδα από τα οποία πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και καθώς θα πρέπει να αφαιρούνται ολοένα και περισσότερα, προκειμένου να καταβάλλονται ολοένα και περισσότερα τοκοχρεολύσια στους τοκογλύφους δανειστές μας, καθώς το χρέος αυξάνεται με κάθε νέο δάνειο, αυτά που θα απομένουν για μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία κλπ, θα είναι ολοένα και λιγότερα.

Να γιατί μειώνουν μισθούς και συντάξεις, καταδικάζοντας σε πείνα τον ελληνικό λαό, να γιατί κατεδαφίζουν τη δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, και να γιατί εξʼ αιτίας της φτώχειας και της εισοδηματικής εξαθλίωσης του κόσμου κλείνουν τα μαγαζιά, δημιουργώντας ανεργία και ακόμη μεγαλύτερη δυστυχία.
Να τέλος γιατί είναι αποφασισμένοι να διαπράξουν και το μέγιστο των ανοσιουργημάτων: να ξεπουλήσουν τη χώρα ολόκληρη, βαφτίζοντας το έγκλημά τους «ιδιωτικοποίηση». Εκεί έχουμε φτάσει!

Ας φροντίσει λοιπόν ο κόσμος να μην πέφτει θύμα τέτοιων άτιμων εκβιασμών και ας καταλάβει ότι για το μόνο που ενδιαφέρονται αυτοί που αναίσχυντα τον εξαπάτησαν και τώρα αδίστακτα τον προδίδουν, είναι να υπηρετήσουν, με οποιονδήποτε και αν χρειαστεί τρόπο, τα παγκόσμια αφεντικά τους.

Ο ελληνικός λαός αποτελεί γιʼ αυτούς, απλώς παράπλευρη απώλεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος