Το «κέρδος» του κουρέματος των 360 δις, είναι μόνο 25 δις!(Μέρος β΄) ,

Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
… Εδώ απλώς θέλουμε να επισημάνουμε ότι τελικά είναι-δεν είναι καμιά 60 δις ευρώ αυτά που βρίσκονται στα χέρια ξένων ιδιωτικών τραπεζών και άλλων ιδιωτών.
Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι δεν έδειξαν καμιά προθυμία να σπεύσουν όλοι να συμμετάσχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα «κουρέματος» το προσδοκώμενο κέρδος από αυτούς κυμαίνεται γύρω στα 20-25 δις ευρώ αν υποθέσουμε δηλαδή ότι από αυτούς που κατέχουν τα 60 δις προσέρχονται στο «κουρείο» κατά 50% οι κάτοχοι ομολόγων αξίας 40-50 δις ευρώ.
Βάσει των διευθετήσεων της 21ης Ιουλίου δηλαδή και με τους υπολογισμούς που κάναμε το κέρδος της Ελλάδας μέχρι στιγμής από το «κούρεμα» κατά 50% των 360 δις ευρώ του δημόσιου χρέους ανέρχεται σε… 20-25 δισεκατομμύρια!
Επιδείνωση. Χρέος προς ξένους τα χρέη προς έλληνες, απροσδόκητες εξελίξεις προκαλεί το «κούρεμα» κατά 50% της αξίας των κρατικών ομολόγων ύψους άνω των 100 δις ευρώ που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρίες. Τυπικά το δημόσιο χρέος θα μειωθεί κατά 50 δις.
Με τη μείωση όμως ούτε οι τράπεζες θα έχουν λεφτά για να πληρώσουν στους καταθέτες τους ούτε τα ταμεία θα μπορούν να δίνουν συντάξεις!
Για να μη γίνει αυτό, το κράτος θα τους δανείσει αμέσως σχεδόν όσα λεφτά τους πήρε.
Οι τράπεζες και τα ταμία θα χρωστούν τα λεφτά στο δημόσιο πλέον.
Επειδή όμως η κυβέρνηση δεν έχει λεφτά να τους δανείσει, πρέπει να δανειστεί τα λεφτά αυτά από το εξωτερικό! Έτσι το δημόσιο χρέος θα ξαναγίνει όσο ήταν και επιπλέον αυτά που χρώσταγε σε ελληνικά ιδρύματα, το κράτος θα τα χρωστάει σε ξένους!».
Ακούστε τη γνώμη μου σαν Ανάργυρος τώρα. 11 χρόνια βαρβαρότητας (μέχρι το 2020 και βάλε) για να επιστρέψουμε το χρέος στα επίπεδα του 2009.
Αυτό είναι το ρεζουμέ του «κουρέματος». Το 2020 θα επιστρέψει η Ελλάδα σε χρέος 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή το άφησε ο Καραμανλής. Υποθήκευσαν την εθνική κυριαρχία, διαλύσανε την κοινωνική συνοχή, πετσοκόψανε τους μισθούς και τις συντάξεις, στραγγίσανε την αγορά από υπερφορολόγηση, πνίξανε την επιχειρηματικότητα, φέρανε την κατάθλιψη στον ελληνικό λαό, για να μπορέσει μετά από 11 χρόνια και βάλε, άγριας λιτότητας για τους πολλούς, να επιστρέψει στα επίπεδα του 2009. Το 2020!
Αυτό είναι το τελικό αποτέλεσμα των άπειρων άστοχων… χειρισμών αυτής της τραγικής κυβέρνησης, η οποία θα συνεχίσει να επιβάλλει άγρια λιτότητα και να φέρνει κάθε μήνα ένα νομοσχέδιο «μέτρων» για να μπορεί να περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα.
Με δεδομένη την αδυναμία της να φορολογήσει τους έχοντες και κατέχοντες, θα την πληρώσει πάλι η ήδη εξαθλιωμένη μεσαία - μικρή τάξη, που θα πεινάσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα