Γιώργο μη φύγεις. Τώρα αρχίζει το γλέντι

Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κ. Παπανδρέου. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
Μέχρι το 2009, η Ελλάς χρωστούσε περίπου 330 δις ευρώ. Για το χρέος αυτό, οι σχέσεις μας με τους δανειστές μας, διέπονται από το ελληνικό δίκαιο και δεν υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις (υποθήκες κλπ).
Αν λοιπόν πτωχεύαμε το 2009, οι δανειστές μας δεν επρόκειτο να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Έτσι, για να εξασφαλιστούν, μας «ανάγκασαν» να δανειστούμε ένα πολύ μεγάλο ποσό, που σε καμία περίπτωση δεν μας ήταν αναγκαίο, συνοδευόμενο από εμπράγματες εγγυήσεις.
Με επιτήδειους χειρισμούς κ Παπανδρέου μας οδηγήσατε στα πρόθυρα της τεχνητής χρεοκοπίας και εν συνεχεία υπογράψατε το μνημόνιο, για να «μας σώσετε». Τότε και μόνο οι δανειστές μας ανακουφίστηκαν. Ο λόγος είναι απλός. Με το μνημόνιο οι όποιες διαφορές μας με αυτούς, δεν υπάγονται πλέον στην αρμοδιότητα των ελληνικών δικαστηρίων αλλά των αγγλικών, που είναι πάντα με το μέρος των δανειστών.
Με το μνημόνιο, σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής του χρέους μας, υπάρχουν πλέον εμπράγματες εγγυήσεις…
Κύριε Παπανδρέου. Μέχρι χθες ο λαός ανέχτηκε πολλά. Ανέχτηκε την πολιτική εξαπάτηση με το «λεφτά υπάρχουν». Ανέχτηκε να προσπαθήσεις κιʼ εσύ να μας σώσεις, έστω και αν άλλαξες από τις προεκλογικές σου υποσχέσεις, κατά 180 μοίρες. Αρχικά σου συγχώρησε αυτό το πολιτικό ολίσθημα…
Σου συγχώρεσε ακόμα και την επικαλούμενη από σένα «άγνοια» σου για τα οικονομικά της χώρας. Ανέχτηκε τα όσα έλεγες διεθνώς για τη χώρα και το λαό της και ακόμα, αν και με δυσκολία, ανέχτηκε το μνημόνιό σου με την τρόικα, αφού υποσχέθηκες ότι… πολύ γρήγορα, θα βγαίναμε απʼ αυτό. Έτσι ανέχτηκε επί δύο χρόνια, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, μέχρι που μας οδήγησες στην πτώχευση.
  Ξέρεις κύριε Παπανδρέου τι άλλο μεγάλο έκανε αυτός ο υπομονετικός λαός; Ήταν έτοιμος ακόμα και να δεχτεί την χρεοκοπία της χώρας που επέβαλαν προχτές οι γερμανοί και ακόμα, με πολύ-πολύ μεγάλη δυσκολία, ίσως και την επιτροπεία της τρόικας, μιας και κατάλαβε ότι το πολιτικό σας σύστημα είναι ανίκανο να κυβερνήσει την Ελλάδα.
Όμως κ Παπανδρέου, έκανες ένα μοιραίο λάθος, το οποίο πλέον δεν σου το συγχωρεί κανείς και με τίποτα.
Υποτίμησες αυτόν τον λαό. Υποτίμησες την νοημοσύνη του και την υπομονή του. Αντί να επιστρέψεις από τις Βρυξέλλες πραγματικά συντετριμμένος, αντί να ζητήσεις συγνώμη για την αποτυχία σου, η οποία θα μας κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια παραπάνω και πολλές δεκαετίες σκλαβιάς, και αντί να πεις ότι τώρα το λόγο έχει ο λαός,
Εσύ προσπάθησες να ξεγελάσεις πολιτικά έναν ολόκληρο λαό για μία ακόμη φορά, και να εμφανιστείς και ως «νικητής» και από πάνω, για να μείνεις στην εξουσία. Νικητής, γιατί μας χρεοκόπησες! Αν είναι δυνατόν!
Αυτή η ενέργειά σου, πλήγωσε αφάνταστα τον ελληνικό λαό, ανεξαρτήτως κομμάτων. Πλήγωσε το φιλότιμό του και τη νοημοσύνη του. Εξάντλησε την υπομονή του.
Κ. Παπανδρέου, δεν έκανες την κατάλληλη κίνηση, την κατάλληλη στιγμή, πριν λίγες ημέρες στο διάγγελμά σου, ώστε να παραδοθείς στη λαϊκή ετυμηγορία ή να αποχωρήσεις.
Τώρα κ. Παπανδρέου είναι πολύ αργά.
Τώρα μη φύγεις, δεν χρειάζεται.
Τώρα αρχίζει το «γλέντι» του λαού…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα