Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας!

Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Όπως ξεφτιλίσατε την χώρα μας οι κυβερνώντες, για να επανακτήσει την τιμή και την αξιοπρέπειά της πρέπει να την οδηγήσετε σε εκλογές. Είτε το θέλετε είτε όχι. Εκλογές που θα αποτυπώσουν την πραγματική βούληση του λαού, και οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ριζικές ανακατατάξεις το πολιτικό μας σύστημα. Σίγουρα όμως θα μας οδηγήσουν στη ρότα που επιλέγει ο λαός.
Για να πάψουν οι περιφερόμενες μούντζες, οι ενοχλητικές τσιρίδες και τα ακαλαίσθητα μαλλιοτραβήγματα να μας ενημερώνουν κάθε φορά για τις πραγματικές διαθέσεις του ελληνικού λαού. Και ερωτώ:
Ποιος θα επιβάλλει τις εκλογές στο σημερινό πολιτικό σύστημα; Και απαντώ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι πάει να πει Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάει να πει κεφαλή ενός συστήματος. Μπροστάρης, καπετάνιος, ηγήτορας, στρατηγός, διοικητής, ξεσηκώστε όποια λέξη θέλετε από τα σοφά λεξικά σας.
Εμένα δεν με νοιάζει ως πολίτης μιας χώρας υπό κατάρρευση αν τα συνταγματικά κιτάπια προβλέπουν ή δεν προβλέπουν την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας στα πολιτικά πράγματα. Τα συνταγματικά ξεκατινιάσματά σας για το γράμμα του νόμου, ποσώς με ενδιαφέρουν, όταν το πνεύμα του νόμου σε αυτή τη ρημαγμένη πολιτεία, έχει προ πολλού παραδοθεί αμαχητί, κύριοι της κυβέρνησης.
Το Σύνταγμα των 120 άρθρων το καταντήσατε με τις υποσημειώσεις σας και τις αντικρουόμενες ερμηνείες σας σαν τα 120 ενωμένα εργοστάσια επίπλων. Όπου όλοι οι καλοί χωράνε και σταδιοδρομούν.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος από τις εξελίξεις -υποχρέωση, να παρέμβει και να δρομολογήσει τις εξελίξεις. Κιʼ αν οι τροχονόμοι του Συνταγματικού Δικαίου τον απειλήσουν με κλήση για παράβαση του κόκκινου σηματοδότη, που κρέμεται όλο καμάρι μπροστά από τις θύρες του δημοσίου βίου, ας σταθεί θαρρετά εμπρός και ας τους πει: «Παραιτούμαι». Και με την παραίτησή του να προκαλέσει εκλογές και να καταστήσει το λαό υπεύθυνο για τις επιλογές του.
Ας αποφασίσει αυτός το τι μέλλει γενέσθαι. Ας αποφασίσει αυτός ο λαός κατά πού θα στρίψει το τιμόνι. Η ιστορία, αγαπητέ Πρόεδρε, δεν πρόκειται να ασχοληθεί και πολύ μαζί σας καθώς θα καταγράφει τις ηρωικές στιγμές και θα αποδίδει φόρο τιμής σε όσους τάχθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες. Και μην ανησυχείτε. Το ίδιο ισχύει και για πολλούς ακόμα της γενιάς σας.
Μία ευκαιρία σας δίνεται κ. Πρόεδρε. Με μια σας λέξη να δηλώσετε απλά παρών στις αυριανές ετυμηγορίες μιας εξ ορισμού απαιτητικής και αδέκαστης ιστορίας. Με μια σας λέξη να σεβαστείτε -σεβασμός, λέξη πολύτιμη για τις φτηνιάρικές μας σχέσεις - τον όρκο που δώσατε πριν από λίγα χρόνια:
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους Νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ελλήνων, και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του ελληνικού λαού».
Αγαπητέ Πρόεδρε. Η Ελλάδα μετουσιώθηκε σε αμαρτωλή τροϊκανή, το Σύνταγμα και οι νόμοι έπαψαν από καιρό να μνημονεύονται στις καθημερινές μας συζητήσεις, η εθνική ανεξαρτησία μεταλλάχθηκε και αυτή σε εξάρτηση από δάνεια και δόσεις, η ακεραιότητα της χώρας μου αμφισβητείται, και η εδαφική και η ηθική, τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μου πήγαν για τον συνηθισμένο τους περίπατο.
Όσο αφορά την πρόοδό μου τι να σας πω; Θα σας ενημερώσουν οσονούπω οι τροϊκανοί στο τέλος του τριμήνου κατά την παράδοση του καθιερωμένου ελέγχου.
Αλλά τι τα θες κ Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Με διαγωγή κοσμία, αποβολή από όλα τα χρηματιστήρια της οικουμένης, τη βάση να πιάσουμε και έχει ο Θεός μετά. Γιʼ αυτό σας λέω. Μονάχα ο όρκος του Προέδρου έχει μείνει στέρεος μέσα σε αυτόν τον συρφετό των κούφιων λέξεων. Τιμήστε τον μήπως και τιμηθείτε.
Όχι κ Πρόεδρε να ανέχεστε να μας κυβερνά και να δεσμεύει το μέλλον της χώρας όπως είπε και ο Μίκης, μια ομολογουμένως κυβερνητική μειοψηφία. Και εάν ακόμα το Σύνταγμα δεν σας δίνει το δικαίωμα να διαλύσετε τη Βουλή και να προκηρύξετε εκλογές, εν τούτοις έχετε το ηθικό - προσωπικό σας ανάστημα και λόγω του ανωτάτου αξιώματος που κατέχετε και λόγω της προσωπικής σας ιστορίας να παρέμβετε για να σταματήσει η ουσιαστικά πραξικοπηματική δράση της κυβέρνησης.

ΥΓ. Το άρθρο αυτό γράφτηκε στις 4 του μηνός προτού τις εξελίξεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα