Απόγνωση: Σας φτύνω στα μούτρα

Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοιχτή επιστολή-σοκ ανώτερου αξιωματικού ε.α. (κάτω των 55 ετών με τρία άνεργα παιδιά) προς την κυβέρνηση για τα νέα μέτρα.
Είμαι κάτω των 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α. και φτύνω στα μούτρα σας. Έχω τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και τα παράσημα, με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου, δεν έχω τιμωρηθεί ποτέ και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.
Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα, και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους πυραύλους. Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υποβλήθηκα σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.
Από τότε τοποθετήθηκα σε υπηρεσία γραφείου, αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου, με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου.
Επειδή, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής, δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών, φτύνω στα μούτρα σας, γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφους σας.
Λυπάμαι μόνο που από τους αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στη ζωή, από τους τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει, οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου, σε ηλικία 35 ετών, όλοι από έμφραγμα και όλοι από υψηλό στρες.
Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργοι. Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος. Λυπάμαι για τα χάλια της πατρίδας μου. Εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς.
Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμίας πληρωμής ΜΤΣ-ΒΕΑ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδάκια μου. Επειδή κάποιοι τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ.
Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια, γιατί επί 30 χρόνια, με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίας και πέραν του ωραρίου, νυχτερινά και αργίες, δεν πήρα ούτε μία δραχμή υπερωρία, ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού.
Υ.Γ.: Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας, θα ψάξω για μαύρη εργασία για να βοηθήσω την οικογένειά μου και για να μη φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο. Παραθέτω τα προσόντα μου, αν κάποιος μπορεί να με χρειαστεί. Γνωρίζω αγγλικά, γνωρίζω υπολογιστές, ξέρω από ασυρμάτους, γνωρίζω όλα τα όπλα, ατομικά και ομαδικά, μπορώ να σκοτώσω από 300μ. απόσταση με μία σφαίρα, μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων, μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτήριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών, μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε. Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μ.Χ.
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α.
Εφημ. «Δημοκρατία», 223-9-2011
Εγώ σαν Ανάργυρος αναρωτιέμαι αν είναι δυνατόν αυτοί οι αρκετοί αναίσχυντοι δωσίλογοι πολιτικοί, με κοστούμια και γραβάτα ή με τουριστική εμφάνιση, να είναι απόγονοι του ηρωικού αυτού λαού που έγραψε ιστορία στον πολιτισμό, στην τέχνη, τα γράμματα, το ήθος, την αρετή, τον ηρωισμό, την αγάπη για την πατρίδα, την ελευθερία και υπερήφανοι οι ίδιοι για την ορθόδοξη παράδοση και ευσέβεια.