Το νέο Plan B του ΣΥΡΙΖΑ: Πάλι εκλογές!

Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016 19:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η κάλπη δεν είναι κάτι κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να εξυπηρετεί τους πρόσκαιρους τακτικισμούς τους. Να θυμηθούμε ότι εντός του 2015,ο ΣΥΡΙΖΑ έσυρε ήδη την χώρα στη κάλπη τρεις φορές:

1. Τον π. Ιανουάριο είχε την δημόσια πρόταση Σαμαρά να εκλεγεί από κοινού αριστερός Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αναγγελθούν εκλογές για τον Νοέμβριο του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αφήσει να γίνει τότε η αξιολόγηση, να παρθούν και τα τελευταία μέτρα και να αναλάβει την εξουσία λίγους μήνες μετά, παραλαμβάνοντας μια χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Δεν το έκανε, αντιθέτως επέβαλε τις εκλογές βεβαιώνοντας ότι επείγει να έλθει στην εξουσία για να τα αλλάξει όλα...
2. Μετά από 40 χρόνια έκαναν δημοψήφισμα. Ακόμα να καταλάβουν οι Έλληνες γιατί έγινε. Οι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι έγινε για να πιεστούν οι δανειστές! Ένα ακόμη ψέμα: Η συμφωνία μετά το δημοψήφισμα ήταν ακόμα χειρότερη, ενώ οι Τράπεζες είναι ακόμα κλειστές και χρειαστήκαμε άλλα 86 δισ. ευρώ δανεικά.
3. Εκλογές Σεπτεμβρίου. Πράγματι αναγκαίες για να “ξεφορτωθούν” τους Λαφαζανικούς και να αναγνωριστεί το μνημόνιο ως μια αναγκαιότητα που πρέπει να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού μέσω της κάλπης. Εδώ δικαιώθηκαν αφού κέρδισαν τις εκλογές αλλά τίποτε δεν άλλαξε, όλοι είναι πια στους δρόμους.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό να κάνει εκλογές ακόμα και κάθε μήνα, αν αυτό τον εξυπηρετεί πολιτικά. Έτσι δεν είναι μακράν της αλήθειας ότι αυτή τη στιγμή σχεδιάζουν και πάλι εκλογές τις οποίες προετοιμάζουν εσπευσμένα.
Άμεσα θέλουν να περάσουν τον εκλογικό νόμο που θα δίνει στον... δεύτερο την δυνατότητα να συγκυβερνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα πλην της πρώτης ΝΔ! Όπως έχω ξαναγράψει, αφαιρούν τουλάχιστον 30 έδρες από τον πρώτο, πάνε την αυτοδυναμία στο 46% και βάζουν στη Βουλή ακόμα και κόμματα του 0,2% για να μπορούν να βρουν πολλούς... Καμμένους.
Το έδαφος ήδη το προετοιμάζει ο κ. Παππάς που καθημερινά δηλώνει ότι "είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλα τα κόμματα πλην της ΝΔ". Εννοεί μετεκλογικά φυσικά...
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να πάει στις εκλογές αν η σύγκρουσή του με την κοινωνία γίνει ακόμα χειρότερη και συνεχίζεται το άνοιγμα της ψαλίδας με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Με τις εκλογές θεωρούν ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να κυβερνούν, έστω και... δεύτεροι.