Μετά τον Τσίπρα και οι Θεοδωράκης, Γεννηματά, Μητσοτάκης χωρίς σχέδιο

Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2016 20:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η Ελλάδα καταστρέφεται πλέον με ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Από την μια μνημόνια που απαιτούν εξωπραγματικά μέτρα μηδενικής απόδοσης (μόνο καταστρέφουν) και από την άλλη μια κυβέρνηση τόσο ανίκανη και ιδιοτελής που δεν θυμάμαι κάτι προηγούμενο και ειλικρινά με τρομάζει.  Είναι μόνον αυτά; Όχι δυστυχώς. Έχουμε και μια αντιπολίτευση που κρύβεται, δεν θέλει ούτε να κυβερνήσει, ούτε να πει κάτι, έχοντας αφήσει τους πολίτες στην τύχη τους. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Όταν ίδρυσε το Ποτάμι έσπευσαν κοντά του άνθρωποι που είχαν αποστασιοποιηθεί από το παρακμιακό πολιτικό σύστημα, δηλαδή πολίτες με παιδεία, σοβαροί, με άποψη. Ο τίτλος "ποτάμι" περιέγραφε και τον στόχο: Η κοινωνία σαν ένα ποτάμι ιδεών και πράξεων θα συμπαρέσυρε ότι παλιό και θα έφερνε το καινούργιο.

Ο Θεοδωράκης διαφοροποιήθηκε αμέσως από το υπόλοιπο σύστημα και - γνωρίζοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο - ανήγγειλε ΕΠΤΑ επιτροπές σοφών που θα κατέληγαν σε προτάσεις για το πως θα πρέπει να πορευτεί η χώρα. ΟΛΑ πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων. Το Ποτάμι έγινε κόμμα της παρακμής, τα φωτεινά πρόσωπα εξαφανίστηκαν (εκτός αν είναι "φωτεινοί", κάτι τύποι σαν τον Ψαριανό που δεν έχουν πει ποτέ τίποτε σοβαρό) και το χειρότερο: ΣΧΕΔΙΟ δεν εκπονήθηκε ποτέ...

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Στο ΠΑΣΟΚ έχουν φτιάξει ένα δικό τους κόσμο στον οποίο σημασία έχει πως θα λέγονται (ΠΑΣΟΚ, Ελιά, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι άλλο) και οι συμμαχίες τίτλων (η ΔΗΜΑΡ του 0,2% προσφέρθηκε, ψάχνουν κι άλλα πολιτικά  υπολλείμματα). Στον δικό τους κόσμο, καμία σημασία δεν έχει η επαφή με την κοινωνία. Αν ακούσει κανείς την Γεννηματά να ομιλεί θα εκπλαγεί: Δεν έχει τίποτε να πει για τις ζωές μας, βγάζει μόνο κάποιους λόγους από τη ναφθαλίνη της δεκαετίας του 80. Τότε η συνταγή ήταν "μίλα χωρίς να λες τίποτε"  (ευφυής τρόπος να μην δυσαρεστείς κανέναν για να κυβερνήσεις) αλλά η κυρία Γεννηματά δεν έχει καταλάβει ότι έχουν περάσει 30 χρόνια και σήμερα  τα αυτιά των πολιτών είναι τεντωμένα. Έχει ένα ΣΧΕΔΙΟ να τους πει;;

Σχέδιο; Δεν έχουν ιδέα εκεί στο ΠΑΣΟΚ, την Ελιά, τη ΔΗ.ΣΥ ή ότι άλλο, τι είναι αυτό, χρειάζεται;

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Έρχονται νέες δημοσκοπήσεις όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κι άλλο και η ΝΔ μεγαλώνει τη διαφορά. Είναι ο εν δυνάμει επόμενος πρωθυπουργός, θέλει δεν... θέλει! Ερώτηση: Θέλει; Τρομοκρατημένος από το εύρος των καταστροφών και των μνημονιακών δεσμεύσεων και κυρίως ΑΟΠΛΟΣ (γιατί ούτε αυτός έχει σχέδιο), προς το παρόν ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.

Φυσικά δεν μπορεί ακόμη να κριθεί, ενώ μόνο θετικά μπορεί να είναι τα σχόλια για την επιτυχία του να κερδίσει τη ΝΔ με ένα αυστηρό προσωπικό σχέδιο: Μπήκε στην πολιτική μόλις το 2004  για να γίνει πρωθυπουργός όχι βουλευτής και έχτισε με δεξιοτεχνία  την μέχρι τώρα πορεία του (παράδειγμα δεν ακολούθησε την αδερφή του, όταν αυτή έφυγε από τη ΝΔ).

Το βασανιστικό ερώτημα που πρέπει να επαναλάβουμε και σε αυτόν είναι: Κύριε Μητσοτάκη, έχετε ΣΧΕΔΙΟ; Γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση η ενασχόλησή σας με την πολιτική θα αποδειχθεί... λάθος.

Στο μεταξύ κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, αντιπολίτευση χωρίς σχέδιο και μια κοινωνία μόνη πια στους δρόμους, περιγράφουν μια Ελλάδα που... χωρίς σχέδιο καταστρέφεται από το ανίκανο πολιτικό σύστημα που ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  σκέπτεται να σχεδιάσει κάτι για τις ζωές μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland