Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει "τάξη" στην ανθρώπινη σκέψη

Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2016 18:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Οι εφημερίδες εμφανίστηκαν μόλις πριν από 400 χρόνια και από την πρώτη στιγμή ήσαν μοχλοί πίεσης της εξουσίας. Σε έναν κόσμο - φέουδο των ολίγων, οι πολλοί είχαν πια δικιά τους φωνή! Έγραφαν τα σχολιανά τους κατά των ηγετών και τα κυκλοφορούσαν χέρι - χέρι σαν φέιγ βολάν. Αργότερα κάποιος σκέφτηκε να βάλει και αγγελίες επί πληρωμή για να βγάζει τα έξοδα του τυπογραφείου! Μετά έβαλαν και διαφημίσεις και στη συνέχεια το πράγμα οργανώθηκε: Μπήκαν και ειδήσεις, άνοιξαν γραφεία, δημιουργήθηκαν επαγγέλματα.

Τα επαγγέλματα σε μια εφημερίδα εγώ τα λέω τα 5 Δ: Διεύθυνση, Δημοσιογραφία, Δημιουργικό, Διαφημιστικό, Διανομή. Ωστόσο αν και οι εφημερίδες έγιναν επιχειρήσεις με στόχο και το κέρδος, ακόμα και αν λοξοδρόμησαν εκδίδοντας σκουπίδια (Κίτρινος Τύπος ονομάστηκαν σκανδαλοθηρικές εφημερίδες που τυπώνονταν σε κίτρινο χαρτί), αυτή η πραγματικότητα ποτέ δεν άλλαξε: Ο Τύπος συνολικά ανάμεσα στις ειδήσεις, τον χαβαλέ, το θέαμα, την ψυχαγωγία, πάντα οφείλει να ελέγχει και την εξουσία.

Διαχρονικά όλες οι εφημερίδες έδιναν και τον αγώνα της επιβίωσης, έχοντας μονίμως οικονομικά προβλήματα. Πολλές φορές έβρισκαν χρήματα από συμπαράσταση οργανωμένων ομάδων, από... εκποιήσεις περιουσιών στελεχών κ.ο.κ. Όμως επειδή ήσαν ένας ζωντανός οργανισμός με φωνή, ψυχή, και συναισθήματα έβρισκαν πάντα τρόπους να επιβιώνουν.

Τα τελευταία 50 χρόνια ο Τύπος υπέστη μια σοβαρή μεταβολή: Αγοράστηκε από πάμπλουτους επιχειρήματίες που τον μετέτρέπαν σε επιχειρηματικό τους όπλο για να κάνουν άλλες δουλειές. Ακόμα και σε αυτό ο Τύπος άντεξε, όλες οι μεγάλες φίρμες (New York Times κ.α.) κάνουν μια έξοχη δουλειά παγκοσμίως συμβάλλοντας στον Πολιτισμό και την ανοικτή Παιδεία.

Στοιχείο της λειτουργίας του Τύπου είναι η ελευθερία του. Δεν μπορεί να ποδηγετηθεί, ούτε να φιμωθεί. Απέναντί του έχει μόνο την Δικαιοσύνη. σε αυτήν απολογείται να δεν κάνει σωστά το λειτούργημά του. Αυτή η ελευθερία τρομάζει την εξουσία και σε χώρες με έλλειμμα Δημοκρατίας τον καταδιώκει. Στην διπλανή Τουρκία φυλακίζονται δημοσιογράφοι και κλείνουν εφημερίδες για παράδειγμα.

Και ερχόμαστε στην Ελλάδα: Μόνο θυμηδία προκαλεί η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει κανάλια, να οργανώσει διαγωνισμό αδειών χωρίς κανέναν κανόνα ποιοτικών χαρακτηριστικών και να απειλεί ότι θα βάλει "τάξη" (!!!) και στα ραδιόφωνα και στο Διαδίκτυο! Που θα βάλει τάξη; ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΚΕΨΗ; Γιατί τα ΜΜΕ δεν είναι τίποτε περισσότερο από ανθρώπινη έκφραση και σκέψη, καλή ή κακή.

Δεν έχω ακούσει ούτε δει τίποτε γελοιοδέστερο από αυτό που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Να βάλει "τάξη" (!!!) στα ΜΜΕ κάνοντας ο ίδιος τον αρχισυντάκτη, τον δημοσιογράφο τον μοντέρ και τον καμεραμάν. Έχουν χάσει εντελώς κάθε επαφή με τον πραγματικό κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland