Οι αλήθειες του Σόιμπλε και ο γελωτοποιός της Νέας Αυλής

Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2016 17:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στον Μεσαίωνα οι γελωτοποιοί ήσαν δυο ειδών: Αυτοί που σατίριζαν σκληρά την εξουσία στους δρόμους και στις γειτονιές και αυτοί που χάιδευαν τα αυτιά των φεουδαρχών στις αυλές τους. Κάθε σοβαρός Οίκος Ευγενών είχε τους γελωτοποιούς του.

Ο κ. Λαζόπουλος ξεκίνησε ως γελωτοποιός των δρόμων. Σατίρισε με δύναμη την εν Ελλάδι εξουσία, δεν της χαρίστηκε ποτέ και μάλιστα θριάμβευε όταν με σειρά βίντεο υπενθύμιζε τι έλεγαν πριν και τι έπρατταν μετά. Κέρδισε γρήγορα την λαϊκή αποδοχή και πολύ σύντομα έγινε σημείο αναφοράς για μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Από τον Ιανουάριο του 2015 όμως, δηλαδή από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και μετά, ο γελωτοποιός Λάκης έγινε της Αυλής. Εγκατέλειψε την σάτιρα στην εξουσία, "ξέχασε" να υπενθυμίζει τι έλεγαν και τι πράττουν, ούτε πήρε χαμπάρι την πρωτοφανή καταστροφή που βιώνει η χώρα με νέους άδικους φόρους, κλειστές τράπεζες, την κοινωνία στους δρόμους, τα άδεια ταμεία και τις πρωτοφανείς αδικίες που πολλαπλασιάζουν την απελπισία.

Δεν είδε επίσης ούτε την ΑΝΕΥΘΥΝΗ και επικίνδυνη έλλειψη σχεδίου της Νέας Αυλής. Έτσι, κάθε φορά που βγαίνει ως γελωτοποιός του Νέου Οίκου Ευγενών πια, τι κάνει; Χαϊδεύει τα αυτιά τους.

Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Λαζόπουλο. Μια δουλειά κάνει για να ζήσει ας την κάνει όπως νομίζει. Πρόβλημα έχουμε όμως όταν για να χαϊδέψει τα αυτιά των Ευγενών της Νέας Εξουσίας είναι αναγκασμένος να βρει τους δήθεν ΕΧΘΡΟΥΣ που ευθύνονται για όσες καταστροφές ζούμε εδώ και 13 μήνες. Πρώτος στη λίστα ο Σόιμπλε.

Αυτός βάζει τους Ευγενείς του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνουν τα σκληρά μέτρα (ενώ παλαιότερα αν και πάλι αυτός τους έβαζε έφταιγαν οι κυβερνώντες). Μόνο που ο γελωτοποιός Λαζόπουλος ξεχνά ότι ο κ. Σόιμπλε είναι ο μόνος που μας έχει πει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, σε αντίθεση με τον ίδιο ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΙ..

Η πικρή αλήθεια είναι - όπως ο Σόιμπλε έχει πει - ότι η Ελλάδα έχει ένα υπέροχο λαό "που τον καταστρέφει το πελατειακό σύστημα των πολιτικών". Έχει πει ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα αλλά μόνο για την εξουσία. Έχει πει ότι το κράτος - μαμούθ των πολιτικών μας καταστρέφει. Έχει πει ότι η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα γιατί είναι μια χώρα χωρίς κανόνες.

Στα 7 χρόνια της κρίσης που όλα γίνονται χειρότερα ο Σόιμπλε είπε αλήθειες που επιβεβαιώνονται δηλαδή δικαιώνεται καθημερινά, ενώ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ο γελωτοποιός μας λένε μόνο μπούρδες. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: Η βλακεία του γελωτοποιού να συνδέσει το αναπηρικό καροτσάκι με την ευφυΐα Σόιμπλε, ή η ιδιοτέλεια να τον εμφανίζει εχθρό ενώ μόνο αλήθειες μας έχει πει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland