Τα νησιά του Αιγαίου σε προδοτική εγκατάλειψη (εδώ και 200 χρόνια)

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2016 18:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τώρα πια ξέρουμε. Η οικονομική καταστροφή της χώρας - η κρίση - μας υποχρέωσε να κοιτάξουμε πίσω και να αναζητήσουμε τις αιτίες για το πως φτάσαμε ως εδώ και έκπληκτοι τι διαπιστώσαμε; Ότι δεν είναι η περίοδος της μεταπολίτευσης που ευθύνεται για την καταστροφή αλλά ΟΛΗ η διαδρομή μας ως κράτος. Από ιδρύσεως...

Το πελατειακό κράτος - λάφυρο σε όποιον κυβερνά, η μόνιμη έλλειψη σχεδίου και η διχασμένη κοινωνία ήταν πάντοτε η Ελλάδα που δεν τα κατάφερνε. Κι αν σε κάτι ελπίζαμε ήταν όταν για πρώτη φορά Σοσιαλιστές και Αριστεροί κέρδισαν την εξουσία (το 1981, όχι τώρα). Πιστέψαμε ότι επιτέλους θα μπορούσαμε να διορθώσουμε την χώρα, με αξιοκρατία, ισονομία, σχέδιο. Άλλη μια φορά αποτύχαμε.

Όπως όλοι γνωρίζουμε και αυτοί απλά συνέχισαν τότε το πελατειακό κράτος και την λαφυραγώγηση των εθνικών πόρων. Πλούτιζαν εις βάρος του Έθνους, αν σε αυτή τη χώρα - λυπάμαι που το γράφω - υπάρχει εθνική συνείδηση για να υπάρχει και Έθνος. (Τα ίδια κάνει και η τωρινή δήθεν "Αριστερά").

Εδώ και 200 χρόνια λοιπόν και όχι εδώ και 40, η Ελλάδα είναι χωρίς υποδομές, χωρίς δρόμους και τρένο, χωρίς λιμάνια, χωρίς εθνικό σχέδιο για το τι πρέπει να παράγει, δεν αξιοποιεί τίποτε από τον μεγάλο της πλούτο. Δείτε τα νησιά μας που τώρα γεμίζουν από πρόσφυγες και μετανάστες. Έντρομοι ανακαλύπτουμε ότι η Πολυνησια της Ευρώπης, η χώρα των 6.500 νησιών τα έχει εγκαταλείψει.

Χιλιάδες νησιά είναι ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ, το Αιγαίο στο μεγαλύτερο του μέρος είναι έρημο. Σε δεκάδες νησάκια όπως η Σαμιοπούλα, το Πιπέρι, η Περιστέρα, το Πελαγονήσι, ο Άγιος Μηνάς, η Καλόλιμνος, ζουν ένας, δυο, τρεις, άνθρωποι συνήθως βοσκοί ή ψαράδες.

Σε κάποια άλλα νησιά όπως οι Αρκιοί ή η Ψέριμος, ζουν μερικές δεκάδες άνθρωποι χωρίς γιατρούς, σχολεία και συγκοινωνία σε απόλυτη εγκατάλειψη από το κράτος. Επιβιώνουν με δικά τους μέσα και ευθύνη. Σύγχρονοι Ροβινσώνες.

Επί 200 χρόνια (μέσα και τα τελευταία 40) άφησαν και το Αιγαίο στην τύχη του, με χιλιάδες νησάκια να λέμε ότι είναι ελληνικά και να τα αντιμετωπίζουμε λες και είναι σε άλλη ήπειρο. Τα γράφω αυτά διαβάζοντας ότι το νησάκι Κίναρος όπου σκοτώθηκαν οι τρείς Έλληνες πιλότοι είναι κατοικήσιμο. Ζουν δυο άνθρωποι μια 70χρονη μητέρα με τον γυιό της..! Ελλάδα έτος 2016.

(Υ.Γ. Μπορείτε να φανταστείτε ένα Αιγαίο που να σφύζει από ζωή με τα περισσότερα νησάκια κατοικήσιμα, με τουρισμό, υποδομές, σχολεία, γιατρούς; Εδώ και 200 χρόνια δεν το ονειρεύτηκε κανείς, αφήνοντας ακατοίκητα νησιά ακόμη και να βαφτίζονται "γκρίζες ζώνες"...).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland