Η Δύση ματαιοπονεί στο προσφυγικό όσο υπάρχουν οι εμφύλιοι

Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016 20:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Για πρώτη φορά η Δύση και ειδικότερα η Ευρώπη είναι αμυνόμενη σε εμπλοκή της με χώρες του Τρίτου κόσμο (και όχι επιτιθέμενη...) και μάλιστα η πρώτη φορά που απειλείται με βαριά ήττα. Το προσφυγικό είναι η βόμβα μεγατόνων που την απειλεί.

Η ήττα για την Δύση έχει ρίζες που φυσικά τις έβαλε η ίδια. Λεηλάτησε τον υπόλοιπο κόσμο μέσα από την αποικιοκρατία, όρισε η ίδια ακόμη και τα σύνορα των χωρών του Ισλάμ, προσπάθησε να επιβάλλει την δημοκρατία σε θεοκρατούμενα κράτη, εισέβαλε σε χώρες όπως Ιράκ, Λιβύη, Συρία για να εκδιώξει τους εκεί ηγέτες που όμως όπως απεδείχθη, ήσαν παράγοντες σταθερότητας.

Στη συνέχεια είχαμε ακόμη χειρότερες εξελίξεις. Χρηματοδότησε συμμορίες τύπου Αλ Κάιντα ή ISIS που μολύνουν τον ανθρώπινο πολιτισμό και τέλος φτάσαμε στον πάτο: Η Δύση δεν έχει σύνορα. Στις ΗΠΑ στήνουν φράχτες με το Μεξικό, στην Ευρώπη εκατοντάδες άνθρωποι πνίγονται για να φτάσουν στις ακτές της.

Φυσικά, ειδικά η Ευρώπη έχει πια έναν ζηλευτό πολιτισμό με κεκτημένα που προσφέρουν ελευθερία και πολιτισμό στους κατοίκους της. Μέσα από την προβληματική έστω λειτουργία της Δημοκρατίας η έκφραση είναι ελεύθερη, η κοινωνική αρωγή σπουδαία, οι άνθρωποι έχουν έναν τρόπο ζωής που τους δίνει και νόημα και ουσία.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Η Δύση είναι ανίκανη να επιλύσει το προσφυγικό που την διαλύει, αυξάνει την ακροδεξιά και απειλεί τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της. Το πρόβλημα είναι διπλό: Άνθρωποι μιας άλλης κουλτούρας που είναι αδύνατον να ενταχθούν στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και κυρίως ο αριθμός: Πόσοι μπορούν να έρθουν; Η προσέλευση μπορεί να μην έχει τέλος ξέρετε...

Οι λύσεις είναι μόνο δυο αλλά δεν μπορούν να τις επιβάλλουν. Η πρώτη είναι να σταματήσει αμέσως ο εμφύλιος στη Συρία και να κατατροπωθούν οι συμμορίες τύπου ISIS. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με χερσαίες επιχειρήσεις που δυστυχώς ο Ομπάμα τις υπονομεύει αν και όλα γίνονται χειρότερα.

Η δεύτερη λύση είναι να στριμωχθεί άσχημα η Τουρκία και να απαγορεύσει πλήρως την μετακίνηση προς τα ελληνικά νησιά. Ας χρηματοδοτηθεί ώστε να συντηρήσει τους πρόσφυγες στα εδάφη της. Φυσικά όταν κλείσει το Αιγαίο θα πρέπει να κλείσει και η Λιβύη (θα έρχονται από εκεί) οπότε και στη χώρα αυτή χρειάζονται χερσαίες επιχειρήσεις κατά των μόλις 7.000 τζιχαντιστών...

Η επιστροφή στις πατρίδες και στα ήθη και έθιμα ενός εκάστου εν ειρήνη, είναι η μόνη λύση, όμως η Δύση δεν έχει ηγέτες που να μπορούν να την επιβάλλουν. Έχει ηγέτες - θεατές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland