Η «φτώχεια» της τηλεόρασης

Τρίτη, 01 Μάρτιος 2016 20:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

- Οι τηλεπερσόνες και οι τηλεντελάληδες, ολημερίς διαφημίζουν τον ντολμαδοπαρασκευαστή, το κολλαγόνο, την παντόφλα, την τούρκικη σόμπα, το ηλεκτρικό υπόστρωμα και τα κινητά εκατοστής γενεάς!
Δεν παραλείπουν όλες και όλοι, να ψάχνουν για εξαφανισμένους, για σκοτωμένους και για πονεμένους, ακουμπώντας στ’ ανθρώπινα συναισθήματα, φυσικά με το αζημίωτο. Χαρίζουν λεφτά, κρέμες, ταξίδια, αφού μπεις στην λοταρία μ’ ένα τρίευρο.
Και απόκοντα τα μαγειρεία, να καπνίζουν και ο δάσκαλος, να δασκαλεύει με την τηγανιά, λες πως απευθύνεται σε προσφυγικό συσσίτιο. Με «μελανιασμένο» λαιμό και μπράτσα, σαν αφηρημένη τέχνη ζωγράφου.
Μηροκνημίδες ατέλειωτες, μασταρωμένα στήθια, γλαρά μάτια και χείλια προκλητικά, ντυμένα το χρώμα της φωτιάς και του πόθου.
Και η ομάδα, με τα «φτυάρια» στο χέρια και στο στόμα, να θάβει τον αντίπαλο, χαρίζοντας του προβολή.
Και τα χάχανα, δεν έχουν τελειωμό. Πλυμένα κι’ άπλυτα του πονεμένου κόσμου.
Παλάτια χρυσοστόλιστα, καράβια μαλαματένια, σαν πλεούμενη χριστουγεννιάτικη πολιτεία, με καπετάνιους, λοστρόμους και πολυτελείς θηλυκές υπάρξεις, για τ’ ακριβά γούστα των εμίρηδων. Τα κόκκινα χαλιά των όσκαρ με τα αγαλματίδια, κομψευάμενος του Χόλυγουντ ο πλούτος, σαν χρυσό περιτύλιγμα της ανθρώπινης εικόνας.
Και λίγο δυστυχία απ’ τους κατατρεγμένους, της σφαλερής αντίληψης των κρατούντων της γης, για αξίες ζωής.
Ευτυχώς, που ζουν οι παλιές καλές ταινίες, με τους ανεπανάληπτους ηθοποιούς, που στο δρομολόγιο του χρόνου, δεν ξεστράτισαν και μας ποτίζουν σαν το παλιό κρασί.
Όταν παρακαθήμενοι των τηλεοπτικών σκυταλοδρόμων, είναι πολιτικά πρόσωπα, με τις αγοραίες εκφράσεις, το παραγούλιασμα και ο σίελος αναλαμβάνουν την πληρωμή τους.
Και τηλεφωνείστε τώρα, διότι εξαντλούνται τα μοναδικά «κοσμήματα» του ντελάλη. Αλλά για να φυτρώνει τούτο το «λιβάδι», πάει να πει, πως, υπάρχει «νοτιάς» βλακείας, που δίνει τα φύτρα και τα καρπίσματα της ηλεκτρονικής απάτης.
Και οι αρχές, έχουν πάει διακοπές ή τις σκιάζει η φοβέρα του δραγάτη, με τον σηκωμένο αντίχειρα.
Και στην τριήμερη νεκρανάσταση του Ποταμιού, σταύρωσαν τον Σταύρο, οι εφιάλτες της ελληνικής καταστροφής, ο παστωμένος Κώστας και ο Γιώργος της ρεμούλας.
Σ’ αυτό το άρμα του πολιτικοτηλεοπτικού βίου, αρμενίζουμε και φοβούμαστε μήπως ο Παπάς με το θυμιατήρι του ΣΥΡΙΖΑ, μας στερήσει τον παράδεισο! Ρε ουστ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland