Το μόνιμο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και η προσωρινή κανονικότητα στην Ελλάδα

Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2016 20:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Όλα γίνονται χειρότερα σε μια χώρα ακυβέρνητη και χαοτική όπου δεν υπάρχουν ούτε σχέδιο ούτε λογική. Η Ελλάδα εξακολουθεί να ζει στα γεμάτα καφέ, στα μποτιλιαρίσματα κεντρικών οδών πόλεων, ακόμα και στα πάλαι ποτέ κοσμικά κέντρα όπου επώνυμοι καλλιτέχνες εμφανίζονται σε κατάμεστες αίθουσες.

Η ζωή μοιάζει να συνεχίζεται σχεδόν κανονικά επειδή υπάρχουν πάνω από 25 δισ. ευρώ στα σπίτια των πολιτών που ξοδεύοντας σιγά - σιγά αυτά, κρατούν μια μινιμουμ ποιότητα στην ζωή τους. Και φυσικά επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι μη μπορώντας να πληρώσουν τους παράλογους φόρους εγκατέλειψαν ρυθμίσεις και κάθε άλλη πληρωμή μη πληρώνοντας τίποτε. (Δεν υπολογίζω δε καθόλου τα απίστευτα χρήματα των πλούσιων Ελλήνων, σκορπισμένα ανα την υφήλιο).
Όσα χρήματα μαζεύουν οι απλοί άνθρωποι είναι κυριολεκτικά για τα προς το ζειν, αν φτάνουν κιόλας. Δίπλα από αυτούς τους ανθρώπους αντίστοιχη μάχη με το κράτος - εχθρό δίνουν και οι επιχειρήσεις που επινοούν τρόπους επιβίωσης: Προσλήψεις με μισή εργασία, μετακόμιση στη Βουλγαρία, ρύθμιση στην ρύθμιση οφειλών (και βλέπουμε) κ.ο.κ.
Η ίδια η Ελλάδα είναι έρμαιο της μικρής ομάδας περί τον Τσίπρα που έχει την εξουσία (αλλά δεν κυβερνά) και η οποία αποτυγχάνει παντού: Μια πλούσια χώρα όπως η δική μας δεν μπορεί να αναπτυχθεί πουθενά, δεν ξέρει τι να παράγει, βιώνουμε μια μόνιμη υποχώρηση όλων των οικονομικών δεικτών πλην του τουρισμού ο οποίος πάει καλά γιατί όλοι γύρω μας έχουν... εμφυλίους και τρομοκρατία.
Το παζλ συμπληρώνει η Ευρώπη που δεν πιστεύει πια στην Ελλάδα, έχει βεβαιωθεί ότι το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έχει καθηλώσει την χώρα σε μόνιμη κρίση και μας έχουν αφήσει στην τύχη μας. Δεν πιέζουν για καμία μεταρρύθμιση κι αν δεν βγει και αυτό το μνημόνιο θα επιβάλλουν κι άλλο, προστατέυοντας τα δανεικά τους.
Σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα όπου δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν το μαύρο χρήμα στην Ελλάδα εξαφανιζόταν (μάλλον η βία δεν θα είχε προηγούμενο) ακόμα να βρεθεί η αναγκαία πολιτική λύση για την χώρα. Ακόμα να βρεθεί το κόμμα που θα αφήσει πίσω του την μεταπολίτευση και θα οδηγήσει στο καινούργιο. Ακόμα να πανε σπίτι τους όσοι επί δεκαετίες λεηλάτησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα και τώρα συζητούν μεταξύ τους αν. απο κοινού αθροιζόμενοι μπορούν να την σώσουν.
Ελπίδα δεν υπάρχει, όλα θα γίνονται χειρότερα και προς το παρόν μας σώζουν οι αποταμιεύσεις των νοικοκυριών και το μαύρο χρήμα γενικώς. Όσο πάμε!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti