Όλα γίνονται χειρότερα στην Ελλάδα με τους πολίτες να παρακολουθούν ανήμποροι

Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2016 19:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αν περιγράψει κανείς την σημερινή κατάσταση αποσύνθεσης και διάλυσης στην Ελλάδα στο τέλος θα υποβάλλει μια ερώτηση: Ακόμα οι πολίτες δεν έχετε εξεγερθεί; Τι περιμένετε; Σίγουρα σε λίγο θα βγείτε στους δρόμους. Σε αυτό εγώ απαντώ: Στην Ελλάδα της παραίτησης κανείς δεν θα βγει στους δρόμους (με εξαίρεση αυτούς που βγαίνουν συστηματικά και σε κάθε εποχή). Η αποχαύνωση συνεχίζεται ότι και να πάθουμε!

Η μύτη του ακυβέρνητου παγόβουνου που λέγεται Ελλάδα, βρίσκεται στην Ειδομένη. Αν υπήρχε κράτος θα είχαμε οργανωμένους καταυλισμούς, ζεστασιά, μόνιμη τροφοδοσία, ιατρική περίθαλψη, ενημέρωση των προσφύγων - μεταναστών για τα κλειστά σύνορα, ψυχολόγους, μεταφραστές και φυσικά παντού διακριτική παρουσία του κράτους για να επιβλέπει τα πάντα.
Τι έχουμε στην Ειδομένη; Ανθρώπους βρεγμένους μέχρι το κόκκαλο μέσα στις λάσπες, πεινώντες και διψώντες, ουκ ολίγοι άρρωστοι οι περισσότεροι μικρά παιδιά, οργή και απόγνωση ακόμα και των μελών των ΜΚΟ που δεν αντέχουν την οριακή αυτή κατάσταση, κινδυνεύοντας ακόμα και με ξυλοδαρμούς. Οπλισμένοι με ρόπαλα να κλείνουν δρόμους και το τρένο, έχουμε και μια δήλωση του θεατή - υπουργού (και γιατρού) Μουζάλα ότι δεν αποκλείεται να πεθάνουν και παιδιά στην Ειδομένη! (Κι αυτός τι κάνει;)
Είναι μόνο το προσφυγικό; Όχι. Η Ελλάδα πάντα με κλειστές Τράπεζες, άδεια ταμεία και χωρίς κανένα σχέδιο κατάντησε να είναι πρακτικά εκτός Ευρώπης. Η Ευρώπη σταματά στα σύνορα των Σκοπίων, όχι στα δικά μας.
Στην οικονομία η χώρα επιστρέφει στις χειρότερες μνημονιακές εποχές όταν τα λουκέτα αυξάνονταν, η ανεργία επίσης, η ρευστότητα μηδενιζόταν, το κράτος δεν πλήρωνε τίποτε, ετοιμάζονται φόροι που δεν πρόκειται να πληρωθούν, έρχονται δόσεις προς τους δανειστές χωρίς να μας δανείζουν χρήματα για να τις πληρώσουμε.
Τρείς λέξεις λοιπόν: ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ στην ακυβέρνητη Ελλάδα, οι πολίτες πότε θα βγουν στους δρόμους; Δεν θα βγουν... Σποραδικές εξοργισμένες ομάδες θα κάνουν ντου σε πρόσωπα και κτίρια και μέχρις εκεί. Για να εξεγερθεί μια κοινωνία χρειάζονται ηγέτες και στην Ελλάδα ηγέτες δεν υπάρχουν.