Όταν η κυβέρνηση έχει οκτώ... "επιτυχίες" με τα ψέματα!

Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016 21:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Με τα ψέματα προσπαθούν να "αποδείξουν" ότι κυβερνούν και τι κάνουν; Παίρνουν γεγονότα που έχουν γίνει από μόνα τους και τα εμφανίζουν ως δικά τους επιτεύγματα! Όλη η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται με αποτέλεσμα η διεθνής τουριστική βιομηχανία θέλει δεν θέλει να στρέφεται προς την Ελλάδα.

Έκανε τίποτε αυτή η κυβέρνηση; Εκπόνησε σχέδια, διαφήμισε την χώρα, έδωσε αφορμές για να την επισκεφθεί κανείς; Όχι δεν έκανε τίποτε απολύτως αλλά αυτή την ανεξέλεγκτη από εμάς αύξηση του τουρισμού το 2015 (!), την περιλαμβάνουν στις μεγάλες οικονομικές τους επιτυχίες.

Περιλαμβάνουν κι άλλα ΕΠΤΑ εικονικά, φαιδρά και ψευδή που είναι:

* την μικρότερη από την αναμενόμενη ύφεση, ενώ ΟΛΟΙ γνωρίζουμε ότι η ύφεση έχει μεγαλώσει, για πρώτη φορά τα λουκέτα είναι περισσότερα από την έναρξη επιχειρήσεων και η κατανάλωση βουλιάζει.

* την μεγάλη απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ αποκρύπτοντας ότι δεν έχουν δώσει εδώ και 15 μήνες ούτε ένα ευρώ, ενώ έχουν ληστέψει τα ευρωπαϊκά κεφάλαια που υπήρχαν και δεν μπορούν να τα επιστρέψουν.

* τη μείωση της ανεργίας κατά 2,1% που οφείλεται στην μετανάστευση των νέων (μετράνε με λιγότερους παρόντες) και όχι σε κάποιο πρόγραμμά τους (δεν έχουν κανένα σχέδιο)

* την αύξηση στα 6,7 δισ ευρώ του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, ενώ έχουν φτάσει στα 7 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

* την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 5,7 δισ αντί των 25 δισ που προέβλεπε το τρίτο μνημόνιο, "ξεχνώντας" ότι οι Τράπεζες είχαν ανακεφαλαιοποιηθεί και δεν χρειαζόντουσαν ούτε ευρώ πριν αναλάβουν αυτοί την διακυβέρνηση της χώρας.

* την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 0,2% έναντι προβλεπόμενου ελλείμματος 0,25%, ένα πλεόνασμα που το αμφισβητεί το ΔΝΤ και επειδή είναι ΕΙΚΟΝΙΚΟ συνοδεύεται από 4,5 εκατομμύρια δια βίου οφειλέτες και σχεδόν 90 δισ. ευρώ εικονικές οφειλές.

* τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που σύμφωνα με την κυβέρνηση ευνοούν το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και τις ασφαλιστικές - φορολογικές αλλαγές που προστατεύουν το 90% των αγροτών. Και τότε γιατί απεργούν ΟΛΟΙ; Τους έχει παρασύρει το... 10% που θα φορολογηθεί;

Τι κάνει λοιπόν αυτή η κυβέρνηση; Ενώ δεν κυβερνά πουθενά ούτε έχει κάποιο σχέδιο, αρέσκεται στο να εμφανίζει ανύπαρκτες επιτυχίες είτε ψευδόμενη οικτρά, είτε παραπλανώντας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος