Ο εξευτελισμός της Αριστεράς θα αποδειχθεί το μεγαλύτερο έγκλημά τους

Δευτέρα, 09 Μάιος 2016 20:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης την δεκαετία του 70, υποδέχθηκε ενοχικά την Αριστερά. Μετά τον εμφύλιο και τους απάνθρωπους αποκλεισμούς αριστερών από θέσεις του Δημοσίου, δυσμενείς μεταθέσεις στρατιωτών στο Σουφλί, διώξεις κάθε τύπου ακόμα και αν άκουγες τραγούδια του Θεοδωράκη, η Ελλάδα βγήκε από την επταετή χούντα με το κόμπλεξ της άδικης μεταχείρισης χιλιάδων Ελλήνων μόνο για τα πολιτικά τους πιστεύω.

Η Αριστερά δεν είχε χάσειφυσικά. Μονοπωλούσε τις Τέχνες, εκπροσωπούσε τις μεγάλες κοινωνικές αλήθειες και κάθε ρεύμα ανανέωσης και ελπίδας, ήταν ο κοινωνικός Παράδεισος που δεν είχε έρθει εξ αιτίας ακριβώς αυτών των διωγμών.
Αλλά και οι αριστεροί βρέθηκαν σε μια ιδιαίτερα προνομιακή θέση: Είχαν την απόλυτη κυριαρχία στον πολιτισμό, την έκφραση, την ανιδιοτέλεια την πολιτική αθωότητα. Στις συνειδήσεις των Ελλήνων ήσαν η σχεδόν ουτοπική καθαρότητα που τόσο είχε ανάγκη η κοινωνία για να διορθώσει τα κακώς έχοντα, τα κακώς κείμενα.
Αυτή η Αριστερά που είχε εμφυτευθεί στο μυαλό σχεδόν όλων μας και είχε κερδίσει έναν απέραντο σεβασμό, πεθαίνει και είναι το τελευταίο μεγάλο έγκλημα της ομάδας Τσίπρα απέναντι στην χώρα.
Αφού δολοφόνησαν λέξεις και νοήματα, αφού δολοφόνησαν το fair play στην πολιτική, αφού δολοφόνησαν την σχέση του δημόσιου προσώπου με τις μεγάλες και μικρές αλήθειες που πρέπει να διέπουν τις σχέσεις τους με τους πολίτες, τώρα φτάνουν στον απόλυτο πάτο: Δολοφονούν την Αριστερά και όσα νομίζαμε ότι πρέσβευε.
Μετά την αναπόφευκτη πτώση της ομάδας Τσίπρα από την εξουσία, η Αριστερά θα επιστρέψει στα περιθωριακά μονοψήφια ποσοστά αλλά δεν θα είναι αυτή που ήταν. Τώρα θα είναι ανυπόληπτη, θα εκφράζει τον νεποτισμό και την ψευδολογία, θα είναι χειρότερη και από την Δεξιά όταν κυβερνά και θα την λοιδορούν όλοι όταν θα επιχειρεί να εμφανιστεί ωε κυρίαρχη τάση, ακόμα και ως απλή άποψη, στις Τέχνες ή τον Πολιτισμό. (Ένα πρώτο παράδειγμα η χλεύη κατά Μπαλτά για τον Φαμπρ).
Αυτή η ανυπόληπτη Αριστερά των αποτυχημένων, θα έχει ξαναφέρει στην εξουσία τον "ταξικό" εχθρό την Δεξιά ακόμα δυνατότερη, η Δεξιά θα φαντάζει σαν η μόνη λύση ενώ θαέχει μπει στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και θα έχει εξαγνιστεί. Πόσο την αδίκησαν οι πολίτες (αν την συγκρίνει κανείς με την "Αριστερά"που κυβερνά).
Η ιδεατή Αριστερά των αξιών και των ονείρων πέθανε. Εκτελέστηκε μέσα σε 15 μήνες από την ομάδα Τσίπρα με συνοπτικές διαδικασίες. Είναι ίσως το μεγαλύτερο από τα εγκλήματά τους, το μόνο που δεν θα διορθωθεί ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος