Έτσι κι αλλιώς αυτή η κυβέρνηση θα πέσει (ή σε λίγες εβδομάδες ή το Φθινόπωρο)

Παρασκευή, 13 Μάιος 2016 20:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τους τελευταίους τρεις μήνες οι καταθέσεις στις ελληνικές Τράπεζες μειώθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες το σκάνε για τα σεντούλια τους. Το φαινόμενο συνεχίζεται με έντονους ρυθμούς σε τέτοιο βαθμό ώστε η δανειοδότηση της αγοράς να είναι αδύνατη, οι δε Τράπεζες να επινοούν αδιανόητες μικροχρεώσεις για να κλέβουν τους καταθέτες τους.

Η Οικονομική - Κοινωνική Επιτροπή καυτηριάζει με σκληρό τρόπο την φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των Ελλήνων μέσω του Ασφαλιστικού συστήματος, καταγγέλλει ότι γίνεται χωρίς αναλογιστικές μελέτες ενώ περιγράφει την καταστροφή με μετανάστευση εταιρειών και αποδόμηση του οικονομικού περιβάλλοντος.
Όπου και να κοιτάξει κανείς η Ελλάδα συντρίβεται στην ακυβερνησία και την ψευδολογία. Ακόμα και αυτή την κρίσιμη στιγμή ψεύδονται όταν λένε ότι τα προληπτικά μέτρα δεν έχουν συμφωνηθεί (ενώ περιέχονται μέσα στο τρίτο μνημόνιο της 12ης Ιουλίου - τα έχουν υπογράψει!).
Είναι πλέον απολύτως βέβαιο ότι η μόνη λύση για την χώρα είναι η απομάκρυνσή τους από την εξουσία. Κάθε ώρα ακυβερνησίας σημαίνει απλήρωτα ΕΣΠΑ, αύξηση των δια βίου οφειλετών (έχουν φτάσει τα 4.500.000 εκατομμύρια πολίτες), άδεια Ταμεία, εθνική κρίση συνολικά και με τους γείτονες, κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, φτωχοποίηση, άνεργοι κ.ο.κ.
Έχει έρθει η ώρα λοιπόν που κάθε ένας εξ ημών οφείλει να πάρει θέση. Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν ή θα πιέσουμε να πέσουν; Πώς όμως μπορεί να πέσει η ομάδα που δήθεν "κυβερνά" αυτή την δύσμοιρη χώρα; Δύο οι υποθετικές περιπτώσεις:
α) Αν οι φορείς συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και ΜΕΤΑ την ψήφιση των μέτρων. Κλειστά Δικαστήρια, αγρότες στους δρόμους, κλάδοι σε απεργίες διαρκείας ΡΙΧΝΟΥΝ την κυβέρνηση σε λίγες εβδομάδες. Θα το κάνουν;
β) Το Φθινόπωρο. Αν οι απεργίες σταματήσουν με την ψήφιση το Φθινόπωρο θα γίνει νέα αξιολόγηση από τους εταίρους. Εκεί θα διαπιστωθεί ότι όλα τα μέτρα που πήραν δεν απέφεραν τα αναμενόμενα και θα ζητηθούν και νέα μέτρα. Με δεδομένο ότι η κατακραυγή θα έχει φτάσει στο ζενίθ, δεν θα αντέξουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα