Όλοι οι μύθοι αυτής της κυβέρνησης κατέρρευσαν

Δευτέρα, 16 Μάιος 2016 20:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Όλοι οι μύθοι περί τον ΣΥΡΙΖΑ, την μικρή ομάδα που έχει την εξουσία και τον κ. Τσίπρα προσωπικά έχουν καταρρεύσει ολοσχερώς. Ο μύθος του σχισίματος του μνημονίουμε ένα άρθρο (το εννοούσαν) ήταν αυτός που κατέρρευσε πρώτος.
Μετά κατέρρευσε ο μύθος της επικράτησης επί των δανειστών με... απραξία (διότι θα διαλυόταν το ευρώ και δεν θα τολμούσαν το Grexit). Στη συνέχεια κατέρρευσε ο μύθος του δημοψηφίσματος (έκρυψαν το "όχι" κάτω από τα χαλί, δεν ήξεραν τι να το κάνουν).
Μετά ήρθε ο μύθος των εκλογών του Σεπτεμβρίου όπου ο λαός υποτίθεται ότι ενέκρινε το τρίτο μνημόνιο (στο οποίο εμπεριέχονται και 500 νόμοι που δεν εφαρμόστηκαν από τα δύο προηγούμενα). Όλη η Ελλάδα απεργεί επί μήνες κατά του μνημονίου που... (δήθεν) ψήφισε.
Αυτές τις ημέρες καταρρέει και ο τελευταίος μύθος που αφορά στον κ. Τσίπρα προσωπικά. Σύμφωνα με τον μύθο αυτό, ο κ. Τσίπρας οδηγεί με μαεστρία την χώρα προς το Grexit, είναι ένας "αμείλικτος σκηνοθέτης της πραγματικότητας" όπως εγράφη. Είναι δηλαδή ένα δαιμόνιας ικανότητας πολιτικό πρόσωπο που επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες τσαβισμού στην Ελλάδα ώστενα την κυβερνήσει επί μακρόν.
Αυτός ο τελευταίος μύθος αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας αν σκεφτεί κανείς ότι όλα όσα γίνονται μπροστά στα μάτια μας είναι απλά και ξεκάθαρα και τα περιγράφει μια και μόνο μια λέξη: Ανικανότητα. Η Ελλάδα εδώ και 16 μήνες καταστρέφεται από πρόσωπα που άλλα είναι ανυπόληπτα, άλλα κοινοί ψεύτες, άλλα τεμπέληδες, άλλα άχρηστοι, άλλα εμμονικοί, όλοι μαζί όμως έχουν έναν κοινό χαρακτηρισμό: είναι ανίκανοι.
Αν ο κ. Τσίπρας είχε ένα μαγικό ραβδί και μπορούσε να ζητήσει μια χάρη, αυτήθα ήταν να εφαρμοζόταν ήδη το τρίτο μνημόνιο ώστε να ισχυρίζεται ότι "τα μνημόνια επιτέλους τελείωσαν", να υπόσχεται ανύπαρκτα "μέτρα ανακούφισης" και να επέκτεινε επί μακρόν την παραμονή του στην εξουσία.
Αυτές ήταν άλλωστε οι προθέσεις τους τον π. Οκτώβριο. Γιατί δεν τα κατάφεραν; Μα γιατί υπάρχει μόνο ανικανότητα και τίποτε άλλο. Ποτέ δεν είχαν σχέδιο, ούτε θα έχουν. Δεν μπορούν να υλοποιήσουν τίποτε απολύτως.
Όσο είναι στην εξουσία η χώρα θα βουλιάζει και δεν πρόκειται να την σώσει ούτε η θετική κατάληξη της αξιολόγησης. Τα πάντα θα χειροτερεύουν και όπως έχω ξαναγράψει, αν οι φορείς και τα Σωματεία συνεχίσουν τις απεργίες και μετά την ψήφιση των μέτρων, θα πέσουν από τώρα (με εκλογές).
Φυσικά όταν πέσουν μέσα σε μόλις 24 ώρες θα ξεκινήσει η θετική πορεία της χώρας προς τα εμπρός. Η Ευρώπη, το ΔΝΤ, η επιχειρηματικότητα, οι οικογένειες, οι απλοί άνθρωποι ξέρους ότι με αυτούς όλα γίνονται χειρότερα είτε υπογράψουν είτε όχι…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα