Δεν μπορούσε να θυμηθεί κάποιο μεγάλο λάθος του! (Γ. Παπακωνσταντίνου)

Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016 20:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο κ. Σρόιτερ είναι από τους λίγους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους που κάνει στην σωστή ερώτηση την σωστή στιγμή. Έχει απέναντί του τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και του παίρνει συνέντευξη με αφορμή το βιβλίο του που έχει τον... αθλητικό τίτλο "GAME OVER η αλήθεια για την κρίση".

Είμαστε στο τέλος της συνέντευξης όταν ο κ. Σρόιτερ τον ερωτά: "Ξέρετε τι δεν διάβασα στο βιβλίο σας; Τα λάθη που κάνατε. Δεν κάνατε λάθη; Που είναι η αυτοκριτική σας; Ποιο είναι το μεγαλύτερο σας λάθος που θα θέλατε να το έχετε αποφύγει;"
Ο Παπακωνσταντίνου δεν θυμάται κανένα κραυγαλέο λάθος του και περιορίζεται να πει: "Φυσικά και έκανα λάθη στη διαδρομή πολλά και μικρά. Ποιος δεν κάνει λάθη;"
Μπορώ να θυμίσω εγώ στον κ. Παπακωνσταντίνου το κορυφαίο του λάθος για το οποίο αν είχε ίχνος ευαισθησίας και δεν ήταν ένας σύγχρονος Ιαβέρης θα είχε μετανιώσει πικρά μέχρι δακρύων: Το αυτόφωρο των 20 μηνών.
Ο άνθρωπος αυτός, την ώρα που η κρίση κατέστρεφε ζωές στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, την ώρα που καθημερινά οι οφειλέτες Δημοσίου αυξάνονταν με πρωτοφανείς ρυθμούς, την ώρα της απόγνωσης και της απελπισίας ΕΠΙΝΟΗΣΕ σε παγκόσμια πρώτη τον βαθύτατα αντισυνταγματικό νόμο της ΣΥΛΛΗΨΗΣ οφειλετών, με αυτόφωρο που δεν διαρκούσε 48 ώρες αλλά... 20 μήνες!
Το έκανε αφού πρώτα ποινικοποίησε την οφειλή των 5.000 ευρώ (!) και πάνω. Έστησε δε έναν αδιανόητο μηχανισμό καθημερινών συλλήψεων, που μόνο σε χώρες δικτατορίας έχουν παρατηρηθεί: Αστυνομικοί να περνούν χειροπέδες σε ανήμπορους οφειλέτες μπροστά στις οικογένειές τους, τα κρατητήρια να γεμίζουν από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, τα ΜΜΕ να διαπομπεύουν τους συλληφθέντες, οι τοπικές κοινωνίες να ζουν τον εφιάλτη των διωγμών.
Ο Ιαβέρης Παπακωνσταντίνου δεν το έκανε μόνος. Το συνδιοργάνωσε με Σαμαρά - Βενιζέλο και δεν είναι ψέμα να ειπωθεί ότι άνθρωποι όπως ο άτυχος μόδιστρος Ασλάνης προτίμησαν να αυτοκτονήσουν παρά να διασυρθούν. (Ο Ασλάνης ίσως ζούσε σήμερα αν δεν υπήρχε η αυτόφωρη σύλληψη).
Δεν περίμενα βέβαια να έχει καταλάβει το έγκλημά του ο Παπακωνσταντίνου. Ανήκει στην κατηγορία εκείνη των πολιτικών που είναι εντελώς αναίσθητοι. Πώς κυβερνάς όμως όταν δεν αισθάνεσαι τον πόνο του υπηκόου σου; Πώς να θυμηθείς ότι τον φυλάκισες για κάτι ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ; (Πάνω από 8.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν αν και είχαν εξαγοράσιμες ποινές. Δεν μπορούσαν να τις πληρώσουν λόγω της κρίσης).
Ευτυχώς που όπως διαβεβαίωσε ο Ιαβέρης Παπακωνσταντίνου εγκατέλειψε οριστικά την πολιτική και δεν θα επιστρέψει σε αυτήν, ενώ ναι, πρέπει να ειπωθεί: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε αυτό το αίσχος που λεγόταν "αυτόφωρο 20 μηνών" και αποποινικοποίησε τις οφειλές μέχρι 100.000 ευρώ προστατεύοντας χιλιάδες ανθρώπους από την αδικία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα