Το έγκλημα των καιρών είναι η δολοφονία της κοινής λογικής

Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016 20:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα των χρόνων της μεταπολίτευσης είναι η "δολοφονία των λέξεων". Ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ όπου λέξεις και νοήματα όπως "λαϊκή συμμετοχή", διαφάνεια, αξιοκρατία, οι Βάσεις που έφευγαν με υπογραφή παραμονής άλλων 5 χρόνων κ.λ.π. ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ το περιεχόμενο και την γλωσσική ακρίβεια σημαντικών λέξεων που σε βάθος χρόνου απαξιώθηκαν τόσο πολύ, ώστε να τις ξεστομίζει κανείς με περιφρόνηση.

Κάποιοι αποφάσισαν να δολοφονήσουν ακόμα και ξενόγλωσσες λέξεις (το succes story του Σαμαρά τι σας λέει;) ενώ και η σημερινή κυβέρνηση τι κάνει; Δολοφονεί και αυτή λέξεις και νοήματα.
Για παράδειγμα έβλεπα τον κ.Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει στο Action 24, ότι ο νόμος για τις off shore εταιρείες ΔΕΝ καταργείται αλλά ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ. Δολοφόνησε δυο λέξεις: Κατάργηση και επέκταση. Πώς τις δολοφόνησε; Ενώ ο νόμος που ψήφιζαν επέτρεπε συμμετοχή των πολιτικών σε off shore εταιρείες, με αυτό που έφεραν μετά, τις απαγορεύει (το εντελώς αντίθετο δηλαδή).
Πώς η ακριβώς αντίθετη ρύθμιση είναι... επέκταση της προηγούμενης μόνο δολοφόνος λέξεων μπορεί να το εξηγήσει.
Για να πούμε την πλήρη αλήθεια πίσω από την καθημερινή δολοφονία λέξεων και νοημάτων - που έρχεται από την δεκαετία του 80 - κρύβεται η δολοφονία της κοινής νοημοσύνης, που είναι το έγκλημα των σημερινών καιρών. Περί αυτού πρόκειται. Βγαίνει ο κ. Κατρούγκαλος και συνιστά στους Έλληνες να κόψουν τον καφέ και το τσιγάρο για κάποιο διάστημα λόγω των φόρων και κανείς δεν τον ρώτησε: Τότε τι τους βάλατε; Για να μην εισπράξετε;
Βγαίνει η κυρία Άννα Βαγενά και δηλώνει ότι εδώ αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς τα 99 χρόνια την υποθήκευσης δημόσια περιουσίας θα μας... τρομάξουν; Βγαίνει ο κ. Κυρίτσης και μας εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φορολογεί τους... Μενοευρωπαίους (γλωσσοπλάστης ο Κυρίτσης έτσι;). Ακούς τον Παπαχριστόπουλο που ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια να βεβαιώνει ότι βρέχει δισεκατομμύρια. Ακόμα και ο Παππάς βεβαιώνει (με τις δημοσκοπήσεις στο 17%) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για 8ετία.
Πρόκειται για μαζική αξιακή κατάπτωση που εκφράζεται κυρίως στις τηλεοπτικές εκπομπές γι αυτό και ΝΔ, Ποτάμι ακόμα και ΠΑΣΟΚ ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν την πλήρη αποχή από τα τηλεπαράθυρα της ευτέλειας. Ας επιβάλλουν να εμφανίζονται είτε μόνοι είτε καθόλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα