Πολιτικοί χωρίς καμία δυνατότητα να αλλάξουν οτιδήποτε

(το παράδειγμα των οφειλετών Δημοσίου)

Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 20:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί δεν σχεδιάζουν τίποτε. Αποφασίζουν στου Κασίδη το κεφάλι και αν δεν βγει το "διορθώνουν", αλλά στο μεταξύ έχουν καταστρέψει κόσμο. Αυτή η φοβερής έκτασης αδράνεια οφείλεται σε τρεις λόγους:

α) Ποτέ δεν σχεδίαζαν σοβαρά οτιδήποτε το μόνο που τους απασχολούσε ήταν μέσα από το πελατειακό κράτος και την κατασπατάληση δανεικώνκαι εθνικών πόρων να βολεύουν κόσμο για να επανεκλεγούν.
β) Στην πολιτική προσήλθαν οι υποταγμένοι, οι ατάλαντοι και οι υπηρέτες της πιο πάνω λογικής. Οι άξιοι είναι εκτός, συνεπώς από τους άχρηστους τι να περιμένει αυτή η δύσμοιρη ελληνική κοινωνία;
γ) Το χειρότερο: Δημιούργησαν ένα τέρας (το αδηφάγο κράτος, ο ωχαδερφισμός, οσυνδικαλισμός του "δώστε και ας μην δουλεύω" και η εκτεταμένη διαφθορά παντού) που δεν μπορούν να το διαχειριστούν πια. Το τέρας του Φραγκεστάιν νικά τον δημιουργό του.
Με αυτό το εντελώς ανεπρόκοπο και ανίκανο πολιτικό σύστημα φτάσαμε στο εξής χάλι: ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τις παθογένειες στην ελληνική κοινωνία αλλά να μην μπορούν να κάνουν κάτι για να τις καταργήσουν ή να τις αλλάξουν!
Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι οι οφειλέτες Δημοσίου. Σήμερα υπολογίζονται σε 4.500.000 ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε με τις 100 δόσεις. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Μόνο στο ΙΚΑ οι μισοί που είχαν ρυθμίσει εγκατέλειψαν. Κάθε μήνα το κράτος δεν εισπράττει 800 εκατ. ευρώ σε τρέχοντες φόρους. Οι οφειλές στο Δημόσιο πλησιάζουν τα 90 δισ. ευρώ αλλά ούτε τα 20 δισ δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν.
ΟΛΟΙ ξέρουν τι πρέπει να γίνει αλλά κανείς δεν κουνά ούτε το μικρό του δαχτυλάκι. Να τα πούμε; Πρώτα απ όλα ΔΙΑΓΡΑΦΗ χρεών πτωχών, νεκρών, πάμπτωχων. Η λίστα των 90 δισ. ευρώ πρέπει να γίνει πραγματική και όχι εικονική.
Αμέσως μετά ΠΑΓΩΜΑ όλων των οφειλών μέχρι σήμερα ( οι αθεόφοβοι τοκίζουν ακόμα και τις οφειλές νεκρών ή πτωχευμένων!) Και τέλος αποπληρωμή με καταβολή του 6-7% του ετήσιου εισοδήματος κάθε οφειλέτη.
Αυτά μας λέει η απλή λογική αλλά ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ δεν ασχολείται με τα παραπάνω. Αντίθετα διαπληκτίζονται για τις offshore των πολιτικών ή για τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα το οποίο ενώ οι ίδιοι το κουρελιάζουν θέλουν λέει να το αλλάξουν.
Στο μεταξύ είμαστε η χώρα των δια βίου οφειλετών: Άνθρωποι που δεν μπορούν να πουλάνε ούτε κουλούρια στους δρόμους γιατί δεν έχουν φορολογική ενημερότητα λόγω χρεών. Το κράτος τους κυνηγά κιόλας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα