Εκλογές; Όσο είναι... πρωθυπουργός όχι!

Πέμπτη, 11 Αύγουστος 2016 20:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με τρόμο να έρχεται το Φθινόπωρο. Οι αλλαγές στα εργασιακά περιγράφουν την κατάργηση κατακτήσεων που κερδήθηκαν με αγώνες δεκαετιών κυρίως της Αριστεράς. Από κοντά η εκκίνηση πλειστηριασμών ακόμα και κατοικιών που θα φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οφειλέτες. Και τέλος η κορύφωση του δράματος της πληρωμής των επαχθών φόρων.
Ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προτείνει στον κ. Τσίπρα εκλογές διαφυγής, δηλαδή εκλογές ελεγχόμενης ήττας. Τα επιχειρήματά τους είναι πειστικά:
- Θα "φορτωθεί" ο Μητσοτάκης και οι εταίροι του (ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι) όλη την δυστυχία της επερχόμενης περιόδου των νέων μέτρων με αποτέλεσμα να είναι απολύτως βέβαιη η "δεξιά παρένθεση".
- Θα είναι ο Μητσοτάκης που θα υπογράψει όλα τα νέα μέτρα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
- Θα σταματήσει η δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία μάλιστα το Φθινόπωρα θα γίνει χειρότερη.
- Το κόμμα θα ανασυγκροτηθεί και θα μπορέσει να επιστρέψει στην εξουσία μετά την ψήφιση των μέτρων και με πολύ μεγαλύτερο ορίζοντα παραμονής στην εξουσία.
Θα σας γράψω την γνώμη μου: Τα παραπάνω ο κ. Τσίπρας τα ακούει "βερεσέ". Δεν έχει την παραμικρή διάθεση να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία σκεπτόμενος ότι αν βρεθεί στην αντιπολίτευση, δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι θα μπορέσει ποτέ να επιστρέψει σε αυτήν.
"'Οσο μείνουμε" απαντά ενώ προσθέτει και τούτο: "Με την εφαρμογή των μέτρων θα έρθει η ανάπτυξη και μέσα από αυτήν και η δημοσκοπική επιστροφή σε ποσοστά κοντά στην πρώτη θέση". (Όνειρο θερινής νυκτός φυσικά, όλα θα γίνονται χειρότερα).
Δεν πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει εκλογές ακόμα και αν οι δημοσκοπήσεις του δίνουν 10% (τότε είναι που δεν θα τι κάνει με τίποτε). Δεν θα τις κάνει ακόμα και αν αυτός και κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν την οργή των πολιτών, μαζικές εκδηλώσεις απόρριψής τους και αναγκάζονται να κυκλοφορούν κρυφά και ταμπουρωμένοι στα γραφεία τους.
Δεν θα κάνει εκλογές όχι γιατί έχει κάποιο σχέδιο για την χώρα οπότε θα περιμένει να εισπράξει τα οφέλη από την εφαρμογή του. Δεν θα κάνει εκλογές γιατί δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς την καρέκλα του πρωθυπουργού, κάτι τέτοιο φαντάζει στον ίδιο αδιανόητο. Όσο κρατήσει λοιπόν και με όποιο κόστος (για την χώρα και την κοινωνία το κόστος βέβαια, όχι γι αυτόν).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος