Β. Λεβέντης: Από την πίτσα στο (πολιτικό) πίτσι

Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016 18:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ας το ξεκαθαρίσουμε αμέσως: Ο κ. Βασίλης Λεβέντης που επί δεκαετίες διέπρεψε στην αποδοκιμασία και την καζούρα, σήμερα είναι πολύ πιο επικίνδυνος από τότε.

Από την δεκαετία του 80 μέχρι το 2014, ο κ. Λεβέντης μπορεί να ευχόταν να πεθάνουν οι πολιτικοί από καρκίνο για να γλυτώσει η πατρίδα, να απειλεί ότι θα αυτοεξοριστεί στο Παρίσι αν δεν τον ψήφιζαν και να δεχόταν πίτσες από ανώνυμους πολίτες στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις αλλά επικίνδυνος δεν ήταν. Οι πολίτες του έδιναν 0,3% και η κακεντρεχής πλάκα που γινόταν σε βάρος του ήταν στο περιθώριο της δημόσιας ζωής.

Σήμερα όμως ο κ. Λεβέντης - που είναι ο ίδιος ασήμαντος πολιτικά άνθρωπος, δεν φαντάζομαι να νομίζετε ότι έχει γίνει σε κάτι καλύτερος - συνομιλεί με τον πρωθυπουργό καθημερινά, βάζει την ημερήσια ατζέντα πολιτικών συζητήσεων σε μερίδα του τύπου ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες τον... πιστεύουν και θεωρούν ότι "τα λέει καλύτερα από τους άλλους".

Στην πραγματικότητα ο κ. Λεβέντης εκφράζει την πολιτική φαυλότητα, δεν έχει ίχνος πολιτικής ευπρέπειας και δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο. Κινδυνεύει η... Ελλάδα από αυτόν; Όχι φυσικά αλλά είναι μια απόδειξη της σοβαρής παρακμής που βιώνει η χώρα. Να είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής ένας άνθρωπος που δεν έχει κόμμα αλλά μια σφραγίδα μέσω της οποίας εισπράττει μεγάλα ποσά που κανείς δεν γνωρίζει που πάνε.

Που "βολεύει" την οικογένειά του σε εκλόγιμες θέσεις (γι αυτό και δεν θέλει να σπάσουν οι εκλογικές περιφέρειες γιατί τότε θα εκλέγονται τυχαία βουλευτές του). Που πούλησε κρατική συχνότητα από περιθωριακό τηλεοπτικό σταθμό που πρόλαβε να ιδρύσει (ή μήπως την χάρισε;).

Δυστυχώς όταν οι Έλληνες πολίτες αντέδρασαν στα μνημόνια ανακάλυψαν στην λίστα των κομμάτων την Χρυσή Αυγή του 0,5% και τον Λεβέντη του 0,3% και τους έβαλαν στη Βουλή. Μένει να δούμε αν κάποια στιγμή θα έχουν την τύχη του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα