Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Κουβέλης, Καρατζαφέρης γιατί δεν πάνε σπίτι τους;

Τρίτη, 30 Αύγουστος 2016 20:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παλαιός πολιτικός είχε πει πως το χούι της πολιτικής "είναι το χειρότερο γιατί φεύγει έξι μήνες μετά τον θάνατο σου". Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα όμως. Μόνο εδώ, οι πολιτικοί δεν αποχωρούν ποτέ και εξακολουθούν ακόμα και μετά από βαρύτατες και οριστικές ήττες τους, να προσπαθούν να επανεμφανιστούν στα πολιτικά πράγματα.

Δείτε τον κ. Κώστα Καραμανλή. Ηττήθηκε κατά κράτος, έχει την φοβερή ευθύνη ότι καταχρέωσε την χώρα με δεκάδες δισ. ευρώ γιατί ποτέ δεν έριξε μια ματιά στα... οικονομικά της και ενώ είναι πια ένα ξεπερασμένο πρόσωπο τι κάνει; Από το 2009 μέχρι σήμερα - δηλαδή 7 ολόκληρα χρόνια - είναι αργόμισθος βουλευτής. Εισπράττει 7.000 ευρώ τον μήνα, απολαμβάνει όλα τα προνόμια (δωρεάν τηλέφωνα, υπάλληλοι, κ.λ.π.), ενώ εν μέσω κρίσης δεν έχει μιλήσει ποτέ στην Βουλή, ούτε έχει κάνει μια ερωτησούλα για κάτι.
Παράλληλα δεν επιτρέπει στο κόμμα της ΝΔ να προχωρήσει σε μια νέα εποχή αφού οι λεγόμενοι "καραμανλικοί", δημιουργούν λεκτικά ρήγματα, επιμένουν ότι κάτι εκφράζουν (αλήθεια τι εκφράζουν;) και τον έχουν βαφτίσει... "χρυσή εφεδρεία"!
Άλλο πρόσωπο που δεν εννοεί να πάει σπίτι του είναι ο Γ. Παπανδρέου. Έφερε τα μνημόνια αν και ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποδείξει ότι η χώρα μπορούσε και αλλιώς (με βίαιο νοικοκύρεμα και μειώσεις δαπανών). Δεν φτάνει που πήγε το Πασοκ στο 4%, έφτιαξε και το ΚΙΔΗΣΟ οπότε δεν μπήκε καν στην Βουλή, δηλαδή ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ. Κι όμως επιμένει να δηλώνει "παρών", να συζητά τις... πολιτικές εξελίξεις και άλλα αδιανόητα για σοβαρή χώρα.
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Γιατί ο Σαμαράς εξακολουθεί να εργάζεται στο παρασκήνιο της ΝΔ και να έχει όπως λένε, "σαμαρικούς" βουλευτές; Ο αξιοθρήνητος Κουβέλης που πήγε την ΔΗΜΑΡ στο 0% τι θέλει όταν συζητά με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Καρατζαφέρης που εξαφανίστηκε μαζί με το μαγαζάκι του (ΛΑΟΣ) γιατί δεν αυτο-συνταξιοδοτείται;
Όλοι αυτοί βλέπουν την πολιτική όχι σαν λειτούργημα, ούτε σαν υπηρεσία στην πατρίδα. Βλέπουν την πολιτική σαν προέκταση του εαυτού τους. Η ζωή τους δεν έχει νόημα αν δεν είναι δημόσια πρόσωπα. Δίνουν μάχη λοιπόν από ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και όχι γιατί έχουν κάτι να πουν πια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα