Το δάνειο των 15 εκατ. ευρώ με «αέρα» στον κ. Ψυχάρη

Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 20:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το κορυφαίο πρόβλημα στη ελληνική καθημερινότητα είναι η ΑΔΥΝΑΜΙΑ των πρωτοκλασάτων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας να περιγράψουν στοιχειωδώς και στις αληθινές τους διαστάσεις, τα μικρά και μεγάλα που προκύπτουν κάθε φορά.

Ο κ. Π. Ψυχάρης στην εξεταστική της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ όπου ενώ κατέθετε ως μάρτυρας τον περιέλαβαν και αυτόν ως κατηγορούμενο, που κακώς δεν έχει ήδη προφυλακιστεί, όταν ρωτήθηκε πως εγγυήθηκε μέσω τραπέζης ποσό 15 εκατ. ευρώ απάντησε: «Με άερα».
Πως αξιολογήθηκε αυτό από το πολιτικό σύστημα και ΜΜΕ; Οι μεν πολιτικοί βγήκαν στα κάγκελα ότι αποδεικνύεται η διαπλοκή που η κυβέρνηση πολεμά ενώ ακόμα χειρότερα δημοσιογράφοι ρωτούσαν (π.χ. στο πρωινό του Σκάι): «Εσείς μπορείτε να πάρετε 15 εκατ, ευρώ χωρίς εγγυήσεις;»
Συνδυάζοντας πολιτική και δημοσιογραφία, η «Αυγή» το κάνει πρώτο θέμα και γράφει: "Κυνική δήλωση Ψυχάρη - Κατά δήλωσιν «αεριτζήδες».
Τι περιγράφουν λοιπόν όλοι αυτοί; Ότι ο διαπλεκόμενος παίρνει ακόμα και 15 εκατ. ευρώ με μια υπογραφή. Τερατολογία χωρίς προηγούμενο φυσικά και να γιατί:
- Ο ΔΟΛ επί 90 χρόνια που υπάρχει, έχει καταβάλλει στις Τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ΤΟΚΟΥΣ, δηλαδή είναι ένας πολύ μεγάλος πελάτης που μέχρι και σήμερα ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
- Για να δανειοδοτείται έχει ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ όλα τα ακίνητα του Ομίλου πολύ μεγάλης αξίας, όλους τους τίτλους των ΜΜΕ και την πλειοψηφία των μετοχών των εταιρειών, ώστε να είναι τα δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση.
Μπαίνουν λοιπόν στην Τράπεζα από την μια ο κ. Ψυχάρης που έχει καταβάλλει εκατομμύρια ευρώ σε τόκους και έχει υποθηκεύσει την περιουσία του ΔΟΛ στην Τράπεζα και ζητά "άλλα 15 εκατ. ευρώ ως εγγύηση". Στην πραγματικότητα και αυτά τα 15 εκατ. ευρώ είναι απολύτως καλυμμένα και δίδονται αμέσως.
Από την άλλη μπαίνει και ένας περαστικός, εντελώς άγνωστος στην Τράπεζα και λέει: «Μόλις είδα ότι δώσατε στον Ψυχάρη 15 εκατ. ευρώ με μια μόνο υπογραφή. Μπορώ να πάρω και εγώ;»
Η «Αυγή», οι δημοσιογράφοι - φωστήρες των πρωϊνάδικων και οι πολιτικοί του τενεκέ, βεβαιώνουν ότι οι δυο περιπτώσεις είναι απολύτως όμοιες. Οι πρώτοι ενημερώνουν τους πολίτες και οι δεύτεροι δίνουν μάχη - λέει - για την κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα