Κλέβετε τις ζωές των νέων παιδιών, πόσο δύσκολο είναι να το δείτε;

Τρίτη, 21 Μάρτιος 2017 20:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δεν το καταλαβαίνουν; Αφήνοντας τους νέους μας να επιδίδονται σε πράξεις βίας και βανδαλισμών, δεν τους εκπαιδεύουμε σε μια αντίληψη αγώνων για ένα καλύτερο αύριο αλλά τους οδηγούμε στην απώλεια της ίδιας της ζωής τους. Μια μέρα τα παιδιά αυτά, θα διαπιστώσουν ότι θα έχουν φτάσει στα 35 ή στα 40 τους, χωρίς να έχουν πάρει το πτυχίο τους, χωρίς σχέδιο για την ζωή τους, χωρίς πορεία.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Η Αστυνομία γνωρίζει με ονόματα και διευθύνσεις ποιοι πωλούν ναρκωτικά, ποιοι καίνε τα τρόλεϊ, ποιοι επιτίθενται στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κάθε τόσο, ποιοί εισβάλλουν σε επιχειρήσεις και τα σπάνε, ποιοι χτυπούν τους τοίχους νεοκλασικών κτιρίων ή βαγονιών με γκράφιτι κ.ο.κ.
Γιατί δεν επεμβαίνει η Αστυνομία; Γιατί το απαγορεύει η πολιτική ηγεσία ρητώς. Έτσι έχουμε έναν πολλαπλασιασμό των πράξεων πρωτογονισμού, αλλά και αύξηση των συμμετεχόντων. Ακόμη και μαθητές το βρίσκουν "μια καλή ιδέα", να ζήσουν την εμπειρία του καψίματος ενός λεωφορείου πριν πάνε για καφέ για να σχολιάσουν το ανδραγάθημά τους.
Στο μεταξύ αυτός ο δήθεν αγώνας τους είναι για κλάματα. Κατεβάζουν γέροντες καταμεσής του δρόμου για να κάψουν το λεωφορείο, σπάνε τα μηχανήματα των εισιτηρίων οπότε όλοι μας τα ξαναπληρώνουμε, βάφουν τα ρολά των καταστημάτων απελπισμένων εμπόρων που τελικά τα αφήνουν έτσι. Ε και; Αλλάζεις το σύστημα επειδή βανδαλίζεις; Επειδή ταλαιπωρείς απλούς ανθρώπους;
Γιατί - θυμίζω - οι άνθρωποι της εξουσίας δεν έχουν καμία επίπτωση από την βαρβαρότητα αυτή. Πάει κανείς από αυτούς με τρόλεϊ σπίτι του, ή τον νοιάζει αν τα καίνε; Κάψτε τα όλα, δεν τους νοιάζει!
Κάθε φορά που βλέπετε χυδαία σπρέι στους τοίχους ή ένα τρόλεϊ να καίγεται, να ξέρετε ότι πίσω από αυτές τις εικόνες είναι παιδιά που έχουν χάσει τον δρόμο τους και που χάνουν πολύτιμο χρόνο από τις ζωές τους. Με την ευλογία κάποιων ηλιθίων της εξουσίας, που έμμεσα τα επιτρέπουν νομίζοντας ότι δημιουργούν υπεύθυνους πολίτες μέσα από την το χάος πράξεων και σκέψεων, δηλαδή μέσα από το χάος της κοινωνικής ανευθυνότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti