Μπαίνουμε στον 8ο χρόνο μνημονίων. Μόνο εμείς σε όλη την Ευρώπη

Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 20:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η μικρή ομάδα που έχει την εξουσία στην χώρα - δηλαδή όσοι ευρίσκονται στο Μαξίμου - καταγγέλλεται πλέον ότι καθυστερεί σκόπιμα το κλείσιμο της αξιολόγησης φοβούμενη το τεράστιο πολιτικό κόστος.
Συγκεκριμένα η εκτίμηση που έχουν είναι πως τα νέα σκληρά μέτρα που προβλέπουν μείωση συντάξεων και μείωση αφορολόγητου θα αφαιρέσουν πάνω από έναν μισθό σε κάθε φτωχό μισθωτό ή συνταξιούχο.
Μάλιστα αν ληφθεί υπόψιν ότι σε χιλιάδες περιπτώσεις θα ισχύουν τεκμήρια, τότε θα καταγραφούν οδυνηρές περιπτώσεις πολιτών που ενώ θα έχουν ετήσιο εισόδημα 3-4.000 ευρώ, θα πληρώνουν φόρο επειδή έχουν π.χ. ένα παλιό αυτοκίνητο 1800 κυβικών.
Σε μια τέτοια νέα σκληρή αφαίμαξη, στο Μαξίμου πιστεύουν ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα έχουν ακόμα χαμηλότερα ποσοστά, ίσως και μονοψήφια. Τι σημαίνουν τα μονοψήφια ποσοστά; Ότι θα αρχίσει η μαζική αποχώρηση των... επιβατών (στελέχη, ίσως και βουλευτές), από το καράβι που βουλιάζει.
Ποιο είναι το σχέδιο λοιπόν; ΟΛΑ τα σκληρά μέτρα να μετατεθούν για το 2019, έτος εκλογών. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραδώσει στη ΝΔ την εξουσία ώστε να είναι αυτή που θα «κόψει» συντάξεις, θα μειώνει αφορολόγητα και μισθούς, γενικώς θα φορτωθεί όλη την οργή των πολιτών.
Σε λίγες ημέρες ωστόσο, η Ελλάδα εισέρχεται στον 8ο χρόνο των μνημονίων. Την ώρα που στην Ευρώπη μνημόνια δεν υπάρχουν, η ανεργία υποχωρεί παντού και οι οικονομικοί δείκτες ανεβαίνουν, είμαστε η μόνη χώρα που βαδίζει ανάποδα, δηλαδή προς τα πίσω. Θυσίες οκτώ χρόνων πήγαν χαμένες, τίποτε δεν έχει διορθωθεί, ενώ συνεχίζουμε να μην έχουμε κανένα σχέδιο για την χώρα.
Δυστυχώς ενώ ο δρόμος πάντα ήταν γνωστός κανείς δεν τον ακολουθεί. Θα έπρεπε να είχαν υπογραφεί τα της αξιολόγησης από πέρυσι τον Φεβρουάριο, θα έπρεπε να γίνουν άμεσα όλες οι ιδιωτικοποιήσεις και φυσικά δίπλα από τα μνημονιακά μέτρα θα έπρεπε να έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο για λιγότερο κράτος, λιγότερη γραφειοκρατία, λιγότερη διαφθορά και σε συνδυασμό με μπαράζ μέτρων ανακούφισης των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Δεν θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι δεν πορευόμαστε καν. Είμαστε μέσα σε ένα τέλμα, ακίνητοι και παριστάνουμε ότι το παλεύουμε κιόλας. Έτσι θα έρθει και ένα τέταρτο μνημόνιο, αλλά ούτε και με αυτό είναι βέβαιον ότι κάτι θα αλλάξει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti