Σταθερά στον δρόμο του λαϊκισμού και της κορδέλας

Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 21:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο δημόσιος βίος της χώρας ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τον... εντελώς λάθος δρόμο! Μοιάζει ανεξήγητο αλλά άνθρωποι σοβαροί και συγκροτημένοι στον ατομικό τους βίο, όταν εμπλέκονται με την πολιτική, χάνουν την προσωπικότητά τους και γίνονται ασήμαντα, ακόμη και ευτελή πρόσωπα.
Επιπρόσθετα, τα ίδια τα κόμματα που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι φορείς νέων ιδεών και να αναλύουν με υπευθυνότητα την πορεία μας, έχουν καταντήσει άψυχα κουφάρια, δεν προσφέρουν το παραμικρό εκτός αν θεωρηθεί προσφορά η έκδοση γελοίων ανακοινώσεων.
Και τέλος οι κυβερνήσεις. Εκεί έχει χαθεί και το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας, αφού υποκρίνονται ότι έχουν σχέδιο και μάλιστα πάντοτε επιτυχημένο «που απλώς δεν πρόλαβαν να το ολοκληρώσουν», ενώ η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουν πως και που θα ξυπνήσουν το πρωί.
Τα παραπάνω δεν μπορεί και δεν είναι τυχαία. Δεν μπορεί δηλαδή, επιστήμονες με κύρος, ως πολιτικοί να καταντούν «κυράτσες» στα κανάλια, ούτε μπορεί με τέτοια αδιανόητη ευκολία να ψεύδονται από το πρωί μέχρι το βράδυ και να μην ντρέπονται μπροστά στον καθρέφτη τους. Τετοια "γαϊδουριά" και δεν έχουν ούτε τύψεις, μπας και το διορθώσουν;
Είναι φανερό, πως υπάρχει μια μακρόχρονη κουλτούρα στην πολιτική διαδρομή της χώρας, όπου έχει γίνει κοινή συνείδηση ότι για να επανεκλεγείς δεν χρειάζεσαι έργο αλλά να λες ψέματα, να δίνεις υποσχέσεις, να κάνεις μικροεξυπηρετήσεις, να φροντίζεις να παραπλανείς με επικοινωνιακά τρικ και πάει λέγοντας. Μόνο που όταν διαθέτεις τόσο χρόνο για όλα αυτά, δεν έχεις χρόνο για να δουλέψεις, αλλά αυτό τι σημασία έχει αν χάσεις την καρέκλα;.
Δείτε λοιπόν, τις εξευτελιστικές τελετές για την παράδοση των οδικών αξόνων. Σε καμία πολιτισμένη χώρας δεν οργανώνουν τέτοιες φαιδρότητες επειδή έγινε το αυτονόητο. - Εδώ φτιάχτηκε ένας δρόμος με τα χρήματα της ΕΕ, που μέχρι πρότινος ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, τα "βούταγαν" για να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις (και έχουν το θράσος να ισχυρίζονται όλοι τους, ότι τα τελείωσαν αυτοί, ενώ ήσαναυτοί ακριβώς που δεν τα τελείωναν με τίποτε!)
Πόσο διαφορετικά θα ήταν αν η κυβέρνηση ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ από τέτοιες επικοινωνιακές πομφόλυγες (η ΕΡΤ το είχε σε συνεχή μετάδοση λες και στέλναμε επανδρωμένο διαστημόπλοιο στον Άρη).
Πόσο καλύτερα θα ήταν αντί να είναι με κοψίδια και μπουζούκια μπροστά σε σήραγγες, να ήσαν στα γραφεία τους και να σχεδίαζαν;
Αλλά είπαμε: Ο δημόσιος βίος είναι πάντα στον λάθος δρόμο (έστω και αν τον παρουσιάζουν σαν... νέο με σήραγγες, που δήθεν τον ολοκλήρωσαν οι ίδιοι). Να ξέρετε πως μόνο την... κορδέλα έβαλαν αυτοί και δεν είμαι και σίγουρος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα