Έρχονται παρατεταμένες οικονομικές κρίσεις

Τετάρτη, 07 Φεβρουάριος 2018 20:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ολόκληρος ο πλανήτης πορεύεται μέσα από εικονικά προϊόντα που δημιουργούν τα Χρηματιστήρια και οι Τράπεζες. ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι έχει επιβληθεί ο παρασιτικός καπιταλισμός που κερδοσκοπεί χωρίς όρια αλλά καμία κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν τολμά να πάρει μέτρα για να διορθώσει τη κατάσταση.
Μόνον χθες χάθηκε το αστρονομικό ποσό των 4 τρισ. δολαρίων, από μια "διόρθωση" του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Συγκεκριμένα τα παγκόσμια χρηματιστήρια έκαναν βουτιά, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, εξαλείφοντας 4 τρισ. δολάρια από τις αποτιμήσεις - ρεκόρ που είχαν σημειωθεί μόλις οκτώ ημέρες πριν.
Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με απώλειες 3%,αναγκάζοντας τους επενδυτές να τρέχουν στα παραδοσιακά καταφύγια του χρυσού, του ιαπωνικού γεν και των κρατικών ομολόγων.
Η καταστροφή δεν τελειώνει εδώ. Η συνέχεια θα είναι Η ΙΔΙΑ. Κάθε τόσο νέες φούσκες θα "σκάνε", άλλες θα παίρνουν τη θέση τους, τεράστια εικονικά ποσά θα αλλάζουν χέρια, φυσιολογικές εταιρείες θα καταστρέφονται, ενώ να μην ξεχνά κανείς ότι στο τέλος τον βασικό λογαριασμό από τον εικονικό κόσμο Τραπεζών και Χρηματιστηρίων τον πληρώνουν ανώνυμοι πολίτες στα πρατήρια βενζίνης, στις τιμές των προϊόντων κ.ο.κ.
Το οικονομικό σύστημα είναι πλέον ένα παγκοσμίως και στηρίζεται στην απληστία, τα ψεύδη, τον τυχοδιωκτισμό και την παντελή έλλειψη ηθικής. Δεν έχω ιδέα πως μπορεί κανείς στα σοβαρά να ισχυριστεί ότι με τέτοιες λαμπρές "αρετές" μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.
Κρατήστε λοιπόν τούτο: Φούσκες παντού, παρατεταμένες οικονομικές κρίσεις, κέρδη ολίγων τυχοδιωκτών και οι πολλοί έρμαιο στις όποιες επιπτώσεις κάθε φορά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti