Ανίκανοι να τηρήσουμε τη συμφωνία στο προσφυγικό

Τρίτη, 10 Απρίλιος 2018 20:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Είναι μια παθογένεια για την χώρα η σωστή ενημέρωση να γίνεται πλέον από τον διεθνή Τύπο και όχι από τον εγχώριο. Έτσι σοκάρει η αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Rundschau, ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να επαναπροωθεί μετανάστες στην Τουρκία και μάλιστα αντιθέτως τους... προωθεί στην ηπειρωτική Ελλάδα!
Όπως εξηγεί η εφημερίδα, η συμφωνία για το προσφυγικό προβλέπει ότι η Τουρκία θα δέχεται πίσω όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα. Για κάθε έναν που επιστρέφει στην Τουρκία, η ΕΕ θα δέχεται ως αντάλλαγμα έναν σύρο πρόσφυγα από την Τουρκία.
Προσέξτε τώρα: από τους περίπου 70.000 μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία, οι ελληνικές αρχές έστειλαν πίσω μόλις 1.658.
Δείτε τι συμβαίνει: οι μετανάστες, παραμένουν στα νησιά μέχρι να υπάρξει απόφαση για την αίτηση ασύλου τους. Η Ελλάδα καθυστερεί τραγικά να αποφανθεί και προκειμένου να αποσυμφοριστούν τα κέντρα, μεταφέρουν όλο και περισσότερους μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα - συνολικά μεταφέρθηκαν την προηγούμενη χρονιά 27.000.
Αυτό ικανοποιεί τους δουλεμπόρους που λένε στους μετανάστες πως «μόλις πας στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι εύκολο να βρεις διέξοδο προς την κεντρική Ευρώπη». Επιπλέον σου παρέχουν μηνιαίο μισθό, διατροφή και κατάλυμα.
Και η γερμανική εφημερίδα καταλήγει: «Το ότι δεν λειτουργεί η επαναπροώθηση οφείλεται κυρίως στις χρονοβόρες διαδικασίες ασύλου. Για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, δεν επιτρέπεται η απέλαση. Γι' αυτό και τα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα νησιά είναι γεμάτα. Στη Σάμο για παράδειγμα, βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2.817 άνθρωποι σε ένα κέντρο που έχει προβλεφθεί για 648».
Δεν είναι έγκλημα αντί να προωθείς τους παράνομους μετανάστες πίσω στην Τουρκία σώζοντας τους πραγματικούς πρόσφυγες, να τους προωθείς στην... Ελλάδα αφήνοντας τους πρόσφυγες στους καταυλισμούς του Ερντογάν αντί στις οικογένειές τους στην Ευρώπη; Και εδώ τόσο ανίκανη αυτή η δύσμοιρη χώρα;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia