Η άνοδος των ασήμαντων παντού

Τετάρτη, 11 Απρίλιος 2018 20:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παλιά λέγαμε "Καφενείον η Ωραία Ελλάς" για να περιγράψουμε το χαμηλό επίπεδο της χώρας σε σχέση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο. Τώρα η φράση έχει αλλάξει: "Καφενείον ο Πλανήτης Γη" με... καφετζήδες τύπου Τραμπ. Διαβάστε το tweet που έγραψε για να απαντήσει τους Ρώσους που τον προειδοποίησαν να μην εξαπολύσει πυραύλους κατά της Συρίας γιατί "θα τους αναχαιτίσουν".
«Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους προς τη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα έρχονται, ωραίοι, νέοι και “έξυπνοι”. Δεν θα έπρεπε να είστε σύμμαχοι με ένα ζώο που σκοτώνει τους ανθρώπους του με χημικά και το ευχαριστιέται».
Είναι νομίζω η πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, που τα κατ΄εξοχήν πολιτισμένα κράτη αυτού του κόσμου, παραμερίζουν το σαβουάρ βιβρ της διπλωματίας και με έναν ευτελή και αδιανόητο καφενόβιο τρόπο ανταλλάσσουν ταπεινωτικές φράσεις και ύβρεις, αντί να συνεννοούνται με κύρος και ουσία.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και πρέπει κάτι να γίνει. Υγιείς δυνάμεις οφείλουν να βγουν μπροστά αλλά ποιοι θα τους ακούσουν και κυρίως ποιοι θα τους ακολουθήσουν; Δείτε το παράδειγμα της Ουγγαρίας: Ο Ορμπαν που εξελέγει με το απίστευτο 48,8%, έχει τον έλεγχο όλων των θεσμών, τροποποίησε το Σύνταγμα παίρνοντας υπερεξουσίες, ίδρυσε ένα αυταρχικό καθεστώς και μετέτρεψε τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε έναν προπαγανδιστικό βραχίονα για τον εαυτό του και το κόμμα του. Στην Ουγγαρία Δημοκρατία δεν υπάρχει αλλά αυτό... αρέσει.
Η παρακμή μεγαλώνει λοιπόν. Όλα γίνονται χειρότερα και τίποτε δεν φαίνεται στον ορίζοντα ικανό να αντιμετωπίσει την άνοδο των ασήμαντων στις κυρίαρχες θέσεις εξουσίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia