Τι μας δείχνει το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 20:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το αποβούλιαγμα της πολύπαθης βιομηχανίας ΛΑΡΚΟ περιγράφει με χαρακτηριστική ακρίβεια το πως... δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή κυβέρνηση είχε δυο ολόκληρα χρόνια ως αξιωματική αντιπολίτευση και τέσσερα χρόνια ως κυβέρνηση για το πως θα κυβερνήσει και φυσικά να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και με την ΛΑΡΚΟ. Όμως έχει πια αποδειχθεί ότι δεν είχε σχέδιο για τίποτε.
Για τη ΛΑΡΚΟ, με την ανάληψη της εξουσίας απέρριψε μονομερώς το σχέδιο που είχαν προτείνει η ΕΕ και που είχε δεχθεί η προηγούμενη κυβέρνηση: Πώληση σε ιδιώτη της υγιούς δραστηριότητας, λουκέτο στη ζημιογόνα δραστηριότητα. Η κυβέρνηση μπορούσε εύκολα να κερδίσει την μετάταξη των εργαζομένων που θα περίσσευαν σε άλλες θέσεις.
Δείτε τώρα τη συνέχεια:
- Το 2015, χρονιά απόρριψης του σχεδίου η ΛΑΡΚΟ είχε ζημίες 80 εκατ. ευρώ.
- Τα επόμενα χρόνια (2016 και 2017), η ΛΑΡΚΟ παράνομα δεν δημοσιεύει ισολογισμούς συσσωρεύοντας νέες ζημίες.
- Από το 2015 μέχρι σήμερα ένας εμπαιγμός χωρίς αιδώ: "Η λύση για τη ΛΑΡΚΟ θα ανακοινωθεί στον Σεπτέμβριο του 2017" έλεγε ψευδώς ο κ. Σταθάκης.
-Η ΕΕ επέβαλε πρόστιμο 136 εκατ. ευρώ δίνοντας στην ουσία τη χαριστική βολή
- Ο εμπαιγμός συνεχίζεται και μετά το πρόστιμο: Ουδέποτε έγιναν υπεσχημένες συναντήσεις με τον κ. Τσακαλώτο, ούτε πήρε πάνω του το θέμα ο πρωθυπουργός που είχε δώσει συγκεκριμένες υποσχέσεις για το θέμα.
- Όλη αυτή την περίοδο η ΛΑΡΚΟ αντί να διασωθεί χρωστά πλέον 500 εκατ. ευρώ, με 285 εκατ. μόνο προς τη ΔΕΗ στην οποία δεν πληρώνει ούτε τις ρυθμίσεις.
Και τώρα, τι γίνεται τώρα που επί τέσσερα χρόνια η ΛΑΡΚΟ καταστρέφεται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων; Μόνη λύση το σχέδιο μερικής ιδιωτικοποίησης του 2014, που επειδή το απέρριψαν τότε, χάθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια χωρίς κανείς να τιμωρηθεί για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Η κυβέρνηση είτε θα αναγκαστεί να το εφαρμόσει είτε θα το αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση.
Όσο για τις ευθύνες της, οπωσδήποτε η ΛΑΡΚΟ καταστράφηκε πριν 15-20 χρόνια από άλλους όχι από αυτήν. Αυτή η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για τίποτε.
Φυσικά το παράδειγμα της ΛΑΡΚΟ, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Έτσι διαχειρίστηκαν τα πάντα στη χώρα. Στα λόγια κυβερνούσαν στην πράξη τα άφηναν όλα στο έλεος του Θεού.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti