Όταν μιλά η πολιτική σοφία ενός πρώην υπουργού

Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2018 19:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε το πολιτικό - φιλοσοφικό μυθιστόρημα μου "24 Ώρες Ακόμη". Στο πάνελ ήσαν μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος και ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντογιαννόπουλος.
Το "24 Ώρες Ακόμη" περιγράφει με ωμότητα την σημερινή Ελλάδα της αμάθειας, του ξερολισμού, της έλλειψης κανόνων, της απώλειας χρόνου και μέσα από μια κινηματογραφική ιστορία δείχνει τον ένοχο:
Είναι το πελατειακό - κομματικό κράτος, που καταστρέφει διαχρονικά τις ζωές των ανθρώπων και στερεί από την Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στην διεθνή κοινότητα.
Ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος μιλώντας για το βιβλίο, άγγιξε το κοινό της εκδήλωσης περιγράφοντας τις ΔΥΟ αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας. Αυτές είναι:
- Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο, την οικονομία, την
παιδεία και η διαμόρφωση ενός σπάταλου και αναποτελεσματικού κομματικού κράτους που επέβαλε την αναξιοκρατία, ενώ "φρενάρει" κάθε προσπάθεια ανάπτυξης.
- Η ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ του πολιτικού συστήματος να εκσυγχρονίσει την χώρα και να επιβάλλει μια ευρωπαϊκή κανονικότητα παντού, παρά τον πακτωλό χρημάτων που μας έστειλε η ΕΕ.
Ο κ. Κοντογιαννόπουλος μιλώντας, κατήγγειλε και τις τρεις παρατάξεις που κυβέρνησαν (κεντροδεξιά, κεντροαριστερά, "αριστερά"), για λεηλασία του κρατικού πλούτου, βαθιές αλλοιώσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς και εν τέλει για την τοποθέτηση του κομματικού συμφέροντος πάνω από το εθνικό συμφέρον.
Στην ομολογουμένως εμπνευσμένη σύντομη παρέμβασή του, ο σοφός πια πολιτικά κ. Κοντογιαννόπουλος θα προσθέσει την διαρκή ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ της Αριστεράς σε αυτή την διαδρομή προς την χρεοκοπία, αλλά και την ευθύνη της κοινωνίας των πολιτών που πάντως "έχει την μικρότερη ευθύνη, αφού οι κομματικοί υποψήφιοι που αναγκάζεται να ψηφίζει, προεπιλέγονται στα επιτελεία των κομματικών αρχηγών".
Τέλος ο κ. Κοντογιαννόπους πρότεινε αλλαγή εκλογικού νόμου (μονοεδρικές) και μια σειρά ΘΕΣΜΙΚΩΝ μέτρων που θα μπορούσαν να είναι η αρχή μιας λυτρωτικής για την χώρα επανεκκίνησης... Ακούει κανείς; Το μπορούμε; Πλέον όλοι όσοι κυβερνούν ξέρουν την αλήθεια (είναι ακριβώς ότι περιγράφει ο κ. Κοντογιαννόπουλος) κι όμως την περιφρονούν παρά το τεράστιο κόστος για όλους μας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα