Φώφη Γεννηματά: Πολιτική κρίση μέσα στο καλοκαίρι;

Δευτέρα, 03 Ιούνιος 2019 20:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο σχεδιασμός της κυρίας Φώφης Γεννηματά και παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που την ποδηγετούν είναι απλός: Βγαίνει το ΚΙΝΑΛ στις βουλευτικές εκλογές τρίτο και εφόσον η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία παίρνει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εκεί προτείνει συγκυβέρνηση των τριών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) και εφόσον αυτό αποτύχει αναγγέλλει ότι θα στηρίζει κυβέρνηση μειοψηφίας της ΝΔ.
Πρόκειται για ένα διπλό ολέθριο λάθος και εξηγώ:
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΑΘΟΣ. Η Ελλάδα εφόσον αποκτήσει σταθερή κυβέρνηση θα έχει μπροστά της μια διαρκώς ανοδική πορεία παντού: Στην οικονομία, στην οργάνωση του κράτους, στην μείωση της γραφειοκρατίας, στις γρήγορες επενδύσεις, στην κανονικότητα. Αυτό θα εισπραχθεί πολιτικά. Το ΠΑΣΟΚ τόλμησε να συγκυβερνήσει όταν η χώρα βούλιαζε και το πλήρωσε. Τώρα που η χώρα θα απογειωθεί θα είναι απέναντι και θα πετροβολάει;
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ. Τι θα συμβεί στην περίπτωση που η ΝΔ μη έχοντας αυτοδυναμία δεν δεχθεί τριπλή συγκυβέρνηση ούτε την ομηρία της κυβέρνησης μειοψηφίας; Το ΚΙΝΑΛ θα οδηγήσει τη χώρα μέσα στο κατακαλόκαιρο σε εκλογές με την ψευτο - απλή αναλογική. Θα υπάρξει μόνιμη πολιτική αστάθεια και ακυβερνησία, η οικονομία θα καταρρέει, τα "μπάνια του λαού", δηλαδή η καλοκαιρινή σεζόν που όλοι περιμένουν να ρεφάρουν, θα γίνει ένας εφιάλτης.
Όλα τα παραπάνω είναι ένα πραγματικό σενάριο που επιβεβαιώνεται από την χονδροειδή απομάκρυνση Βενιζέλου ακριβώς γιατίπεριέγραφε αυτόν τον κίνδυνο ακυβερνησίας "αν δεν υπάρξει στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ" (δηλαδή να μην έχει κανέναν απολύτως λόγο μετά την κάλπη. Όχι να κληθεί κι όλας να συγκυβερνήσει!).
Η κυρία Φώφη Γεννηματά δεν είναι αντάξια των περιστάσεων. Περιχαρακώνει το ΚΙΝΑΛ με ψευδέστατα ιδεολογικά διλήμματα που δεν υπάρχουν πια(Δεξιά, Νέα Δεξια, νεοφιλελευθερισμος, σοσιαλδημοκρατίακ.λ.π.) και χάνει την ουσία που είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ: Ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση και την βαθιά πολιτική παρακμή που κρατά ήδη δέκα χρόνια και που με τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση έγινε τραγικά χειρότερη.
Μοιάζει απίστευτο αλλά φαίνεται να επιλέγει την παράταση της κρίσης, ακόμα και την χειροτέρευση της αν ο ελληνικός λαός δεν αντιμετωπίσει την αδιανόητη ανευθυνότητά της. Ευτυχώς όμως, στην κάλπη θα κριθεί το σχέδιο από το βαθύ ΠΑΣΟΚ που ελέγχει την δήθεν αρχηγό. Ποιος θα ψηφίσει επιστροφή στον πάτο του βαρελιού;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα