Η κυβέρνηση να λειτουργήσει μακριά τους

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 20:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο κ. Μητσοτάκης αρχίζει σιγά - σιγά να αντιλαμβάνεται το ζοφερό παρακμιακό πολιτικό περιβάλλον που έχει να αντιμετωπίσει. Απέναντι του θα έχει ολόκληρες φυλές στασιμότητας που μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με την απαξίωση, τις καταγγελίες του τίποτα, τους “καλά αυτά δεν γίνονται” κ.ο.κ.
Παρακολουθώ αναγκαστικά όλο τον Τύπο και τις λεγόμενες ενημερωτικές εκπομπές σε ραδιόφωνο και τηλεόραση και βλέπω πολιτικούς και δημοσιογράφους να συγκρούονται με την ασημαντότητα. Αν πήγαν οι Φυλακές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αν σωστά ο κ. Μητσοτάκης πήρε (προσωρινά...) την ΕΡΤ, αν πρέπει να υπάρχει άσυλο στα Πανεπιστήμια και άλλα εντελώς ανούσια.
Κανείς δεν αναλύει τον πυρήνα της προσπάθειας της νέας κυβέρνησης που είναι ο περιορισμός του δουλοκτητικού κράτους και η είσοδος της χώρας σε μια σύγχρονη διαδικτυακή διακυβέρνηση άμεσων αποφάσεων. Αντίθετα όλοι τους παραμένουν πολιτικά “γατζωμένοι” στον περασμένο αιώνα.
Παρατηρώ λοιπόν την αδυναμία των πολιτικών να απεξαρτηθούν από την τιποτολογία, αλλά και των δημοσιογράφων να θέτουν τις πραγματικές διαστάσεις στο πως αναμένεται να πορευτεί η χώρα. Και ποιο είναι το πρόβλημα; Ο αποπροσανατολισμός. Να χάνει η κυβέρνηση πολύτιμο χρόνο για να απαντά στα ανόητα, να εξηγεί τα αυτονόητα και να απολογείται για τα ανύπαρκτα.
Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απομακρύνει την κυβέρνηση του από αυτό το παρακμιακό και στάσιμο περιβάλλον. Να περιορίσει τις εμφανίσεις υπουργών στα τηλεπαράθυρα. Και τα στελέχη του να μην μπαίνουν ποτέ δημόσια σε συζητήσεις του αέρα (κυριολεκτικά). Αν η κυβέρνηση εισέλθει στον ψευδή τους κόσμο αυτή θα χάσει και σε χρόνο και σε αποτελεσματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα