×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/141949

Το ελληνικό κράτος των υπαλλήλων – θεατών

Παρασκευή, 02 Αύγουστος 2019 14:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

 

Η είδηση περιγράφει όλο το χάος του ελληνικού δημοσίου: Το 2004, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, εγκαταστάθηκε στην Ακρόπολη αναβατόριο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, το οποίο εξυπηρετούσε περί τα 20 επισκέπτες την ημέρα.

Από το 2015 το αναβατόριο δεν λειτουργεί πια λόγω φθοράς. Έτσι έχουμε δεκάδες περιπτώσεις ανάπηρων παιδιών που ανέβηκαν στα χέρια των γονιών τους ή των δασκάλων τους. Τελευταίο περιστατικό αυτό του μαθητή Ερμή πριν λίγες εβδομάδες, που πήρε μεγάλες διαστάσεις μέσω του Διαδικτύου.

Τότε διαπιστώθηκε ότι το θέμα ήταν γνωστό στο αρμόδιο Υπουργείο από πλήθος επιστολών και καταγγελιών όλα αυτά τα χρόνια - και προς τον υπουργό "Πολιτισμού" κ. Μπαλτά... - χωρίς το αναβατόριο ποτέ να λειτουργήσει. Και έτσι φτάσαμε στη νέα Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη που εξήγησε: "Το αναβατόριο έχει σαπίσει, πρέπει να εγκατασταθεί άλλο".

Δείτε τώρα την διαφορά Ελλάδας και... Ευρώπης. Οπουδήποτε στην Ευρώπη, με το θέμα θα είχαν ασχοληθεί έγκαιρα, ΜΟΝΟ κρατικοί υπάλληλοι. Θα είχαν προβλέψει πότε το αναβατόρια θα είχε ξεπεραστεί, θα είχαν παραγγείλει το επόμενο, το κονδύλι θα είχε εξασφαλιστεί εύκολα, θα το τοποθετούσαν τη σωστή στιγμή, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, δεν θα υπήρχε κενό της σοβαρής αυτής ανθρώπινης υπηρεσίας. Όλοι μα όλοι, θα έκαναν σωστά την δουλειά τους (και στην τιμή...).

Στην Ελλάδα του ανυπόληπτου κράτους - χαβαλέ, οι κρατικοί υπάλληλοι δεν ασχολούνται καθόλου, (άντε να στείλουν μια επιστολή για να μην φανούν αδιάφοροι). Είναι οι ίδιοι οι Υπουργοί που πρέπει να αποφασίσουν (αν το θυμηθούν...). Και όταν έρθει η ώρα να βγει κονδύλι χρειάζονται μερικά ακόμη χρόνια για διαγωνισμούς, ενστάσεις, γραφειοκρατία και άλλα αυστηρά ελληνικά.

Τώρα, αν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης θα μπορέσει να αλλάξει ένα τέτοιο ασυνάρτητο και παρδαλό κράτος που κανείς υπάλληλος δεν ευθύνεται για τίποτε και πρέπει οι πολιτικοί να δουλεύουν - αποφασίζουν στη θέση τους, τι να πω; Μάλλον ζει αλλού.

Έκθεση εικόνων

{gallery}141949{/gallery}
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα