Μητσοτάκης: Η τελευταία επιλογή των πολιτών

Δευτέρα, 26 Αύγουστος 2019 20:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ο Αλέξης Παπαχελάς σε άρθρο του στην "Καθημερινή" αναρωτήθηκε πως η Ελλάδα μπήκε σε μια πρώτη φάση κανονικότητας όταν άλλες χώρες με μακρά παράδοση σε αυτήν, υποφέρουν από ηγέτες που εκπροσωπούν έναν λαϊκισμό που δεν οδηγεί πουθενά.
Ο κ. Παπαχελάς μνημονεύει τον σαρδανάπαλο Τραμπ που δεν υπολογίζει θεσμούς, συμμάχους, λογική και δημιουργεί συνεχώς ρήγματα όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην παγκόσμια οικονομία. Μνημονεύει την αδυναμία της Βρετανίας να συνέλθει μετά το Brexit αν και είναι μια χώρα με μακρά παράδοση στην λειτουργία της Δημοκρατίας.
Μνημονεύει την Ιταλία που έχει ξεπέσει στον Σαλβίνι ή στον Μπερλουσκόνι. Και καταλήγει: "Πώς η Ελλάδα ωρίμασε, επιβίωσε και προσαρμόστηκε μέσα από την κρίση αφήνοντας πίσω της Αμερικανούς, Βρετανούς και Ιταλούς; Πώς άφησε εκτός Βουλής την ακροδεξιά και είναι η μόνη χώρα - παράδειγμα σε αυτό;".
Υπάρχει απάντηση και είναι απλή. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν θέλω να κάνω την αγιογραφία κανενός αλλά πιστεύει κανείς ότι η ΝΔ έφτασε στο 40% μόνο και μόνο από την τραγική αποτυχία των Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ να φανούν αντάξιοι των κυβερνητικών τους ευθυνών; Όχι.
Οι Έλληνες έδωσαν 10,6% στον Καμμένο, 9% στον Καρατζαφέρη, 7% στη Χρυσή Αυγή, έδιναν 16% στη ΔΗΜΑΡ (δημοσκοπήσεις 2012 λόγω μετακίνησης Πασόκων- μετά έφυγαν και πήγαν ΣΥΡΙΖΑ), 4,5% στο Λεβέντη, 6% στον Θεοδωράκη. Τους έστειλαν όλους στα σπίτια τους γιατί τους ψήφιζαν ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Αυτούς έβρισκαν στην κάλπη, δεν υπήρχαν άλλοι.
Τώρα δοκιμάζουν τον Μητσοτάκη. Και η τύχη του θα κριθεί από μια και μόνο μια παράμετρο: Αν θα αλλάξει το κράτος, δηλαδή αν επιτέλους η Ελλάδα αποκτήσει κανονικότητα, χωρίς ψεύδη, κομπασμό και ακυβερνησία.
Υπό αυτή την έννοια ακόμα και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (31,5%) θα κριθεί από το αν θα μπορέσει να προσφέρει ως αντιπολίτευση στην κανονικότητα που απαιτεί η ελληνική κοινωνία. (Προφανώς αφού δεν μπόρεσε να κυβερνήσει δεν θα μπορέσει να κάνει ούτε δημιουργική αντιπολίτευση; Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).
Με λίγα λόγια, μέχρι στιγμής την κανονικότητα την επέβαλαν οι Έλληνες πολίτες στις τελευταίες εκλογές γιατί υπήρχε ένας Κυριάκος Μητσοτάκης να δοκιμάσουν και ο οποίος μέχρι στιγμής, κάνει αυτό που πρέπει. Ο χρόνος θα δείξει που θα φτάσει η χώρα με τη νέα επιλογή της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα