Εθνική μπάσκετ: Μας λείπει ο έκτος παίκτης

Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2019 20:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Το μπάσκετ δεν παίζεται με πέντε παίκτες όπως νομίζουν όλοι. Στην πραγματικότητα παίζεται με έξι. Ο έκτος "παίκτης" είναι ο κόουτς. Σε κανένα άθλημα δεν έχει τόση επιρροή ο μαέστρος που βρίσκεται στον πάγκο. Όχι μόνο έχει σχεδιάσει και έχει προβλέψει πριν από το παιχνίδι, αλλά επεμβαίνει συνεχώς στη διάρκεια του αγώνα. Είναι ο μόνος που "παίζει" και τα 40 λεπτά.
Η εθνική ομάδα μπάσκετ έχασε με 79-78 από την κατώτερη σε αξία και ικανότητα Βραζιλία επειδή ο δικός μας έκτος παίκτης - ο κόουτς - δεν μπορεί να διαχειριστεί την σπουδαία ομάδα που έχουμε στο παγκόσμιο της Κίνας.
Η Βραζιλία είχε "διαβάσει" την δική μας ομάδα. Η νίκη της οφείλεται κυρίως στον δικό της έκτο παίκτη. Ο Πέτροβιτς και είχε προετοιμάσει τους παίκτες του και έκανε παρεμβάσεις στη διάρκεια του αγώνα. Ο δικός μας Σκουρτόπουλος όχι μόνο δεν προετοίμασε ποτέ την ομάδα για το συγκεκριμένο ματς αλλά:
- Εξέθεσε τον σούπερ παίκτη Αντετοκούνμπο αφού τον άφησε εντελώς απροστάτευτο στο παρκέ χωρίς αυτοματισμούς βασισμένους πάνω του και χωρίς να πάρει από αυτόν ότι έπαιρνε ας πούμε ο Πέτροβις από τους 37χρονους δικούς του παίκτες.
- Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο δεν βρήκε ποτέ ένα τρόπο να επαναφέρει την ομάδα στο ματς. Βλέπαμε μόνο ατομικές προσπάθειες των παικτών μας που αν έβγαιναν σκοράραμε αν όχι, βλέπαμε τις πλάτες τους.
- Δεν μπόρεσε να συνεφέρει την ομάδα ούτε αμυντικά που ήταν η κύρια αιτία της ήττας. (Επιθετικά βάλαμε 40 πόντους στο α΄μέρος και 39 πόντους στο β΄. Αμυντικά όμως ενώ δεχθήκαμε 30 στο πρώτο, είδαμε να μας βάζουν 49 στο δεύτερο...).

Λυπάμαι που το γράφω αλλά με Σκουρτόπουλο έκτο παίκτη δεν βλέπω να πάμε μακριά. Η εθνική ομάδα θα γυρίσει πίσω με σκυμμένο κεφάλι, αδικημένη από τον ίδιο της τον εαυτό.
Ακόμα και αν πάρουμε ένα παιχνίδι με τους σπουδαίους παίκτες που έχουμε, δεν μπορεί να πάρουμε και το επόμενο. Το μπάσκετ δεν παίζεται πια μόνο μέσα στο γήπεδο. Κυρίως παίζεται από τον πάγκο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα