Η χώρα δεν αλλάζει με μια από τα ίδια

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2019 22:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Την ξέρετε τη λέξη φθορά; Αυτή θα βιώσει η κυβέρνηση αν δεν αποφασίσει να αντιμετωπίσει από τη ρίζα τους τρία μεγάλα θεσμικά προβλήματα που υπονομεύουν μονίμως τα θεμέλια της χώρας.

1. Το κράτος παραμένει το βασικό πρόβλημα της χώρας. Ανοργάνωτο, δαιδαλώδες, διώκτης των πολιτών, με σύγχυση αρμοδιοτήτων, φρενάρει τα πάντα και στο τέλος κοστοβόρο. Υπάρχει σχέδιο για την επανίδρυση του; (για να θυμηθούμε και το κενό περιεχομένου σύνθημα του Καραμανλή που απλώς το είπε και μετά το έκανε χειρότερο).

Αν το κράτος παραμείνει ως έχει η χώρα θα μοιάζει με ένα αυτοκίνητο που του αλλάξαμε μηχανή και καθίσματα, αλλά είναι πάντα χωρίς λάστιχα. Αν το διορθώσουμε θα περισσεύουν 6-8 δισ. ευρώ το χρόνο γιατί δεν το κάνουμε;

2. Το κομματικό κράτος. Πάλι τα ίδια; Οι κόκκινοι θα βάζουν τους κόκκινους, οι πράσινοι τους πράσινους και οι μπλε τους μπλε; Είναι αυτή μια κοινωνία δικαίου ή ένας αγριανθρωπισμός αφού εξοστρακίζονται όλοι οι ανεξάρτητοι πολίτες; Πώς θα πείσει η όποια κυβέρνηση όταν δεν απευθύνεται σε όλους; Ας ξέρουν στη ΝΔ ότι η τοποθέτηση κομματικών παντού μόνο φθορά θα φέρει γιατί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αδαείς και άχρηστοι σε ότι αναλαμβάνουν.

3. Πάνω στο αφόρητο κομματικό πελατειακό κράτος δεκαετιών έχουν στηθεί διαχρονικά οικονομικά και άλλα συμφέροντα όπου κομματικοί κολαούζοι, καλοζούν και καλοτρώγουν μέσα από την δήθεν πολιτική δράση. Πώς θα αντιμετωπιστούν οι βολεμένοι συνδικαλιστές, που καθοδηγούμενοι από τα κόμματα θα απεργούν, θα καταγγέλλουν θα υπονομεύουν; Μέρος της κοινωνίας κάποια στιγμή μπορεί και να τους πιστέψει.

Ποια μπορεί να είναι η απάντηση στα παραπάνω; Μόνο η περιγραφή ενός εθνικού σχεδίου στο οποίο θα πρέπει να κληθούμε ΟΛΟΙ να το στηρίξουμε. Ένα σχέδιο όπου το νυν κράτος πρέπει λεπτομερώς ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ μαζί με την πολυνομία και την γραφειοκρατία. Ένα σχέδιο όπου καμία δημόσια θέση δεν θα χαρίζεται (αξιοκρατία). Ένα σχέδιο που αν εκπονηθεί και εφαρμοστεί οι βολεμένοι του συνδικαλισμού θα περισσεύουν.

Χωρίς τέτοιες τομές που θα εκσυγχρονίσουν την Ελλάδα η φθορά θα είναι διαρκής και μόνιμη. Μην πείτε ότι δεν (σας) το έγραψα. Η χώρα δεν αλλάζει με μια από τα ίδια κι ας γίνονται καλύτερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα