Οι Έλληνες πολίτες ψάχνουν για τον χρήσιμο

Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 15:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μεγαλώνει η δημοσκοπική διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την Marc φτάνει πλέον στο 18,1% (ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 24%). Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης βελτιώνει συνεχώς τα προσωπικά του ποσοστά αφού έφτασε τα 2/3 των πολιτών να επιδοκιμάζουν την αποδοτικότητα του.

Δεν είναι ο λεγόμενος «μήνας του μέλιτος» που δίδει τέτοια ποσοστά σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είναι κάτι πιο ουσιαστικό που το περιγράφω με μία μόνο λέξη: ΧΡΗΣΙΜΟΣ. Όλο και περισσότεροι Έλληνες πολίτες αξιολογούν πλέον το πολιτικό σύστημα με βάση την αποτελεσματικότητα του και τι βλέπουν;

Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του υπουργοί, έχουν σχέδιο που επί δεκαετίες ταλανίζει τη χώρα (ένα πρόσφατο παράδειγμα τι είπε ότι θα κάνει με τα απορρίμματα απαντώντας στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντινουπολιτών). Δηλαδή φαίνεται πως επιλύοντας θέματα που επι δεκαετίες ήσαν βαλτωμένα, είναι ΧΡΗΣΙΜΟΙ.

Αντίθετα, τι βλέπουν οι πολίτες από την (δήθεν) αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ; Δείτε μόνο αυτές τις ημέρες τι θέματα έφερε στην πρώτη γραμμή:

- Να μην ψηφίζουν οι Έλληνες στο εξωτερικό παρά μόνο για τρεις βουλευτές Επικρατείας, δηλαδή να μην αποφασίζουν για πρωθυπουργό (πολίτες β΄κατηγορίας - αντισυνταγματικό)

- Αν θα είναι οι Πολάκης και Τζανακόπουλος στην Προανακριτική, για την σκευωρία στην υπόθεση Novartis. (Ποιος νοιάζεται;)

- Μια δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Σιμόπουλου για την εμφάνιση ενός κοριτσιού Ρομά στην παρέλαση (Ποιος νοιάζεται;)

- Μια διαστρέβλωση δήλωσης του κ. Πέτσα που είπε όταν όταν αυξάνονται οι περιπολίες στο Αιγαίο υπάρχει κίνδυνος να αυξηθούν και τα ατυχήματα (Ποιος νοιάζεται;).

- Δεν εμφανίστηκαν (ούτε ένας βουλευτής), στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». (Προσβλητικό για τον θεσμό).

Την ίδια ώρα δεν ακούστηκε καμία απολύτως πρόταση για οτιδήποτε, (αυτό είναι από απίστευτο έως τρομακτικό για μια αξιωματική αντιπολίτευση σε δημοκρατική χώρα). Αυτό συμβαίνει γιατί απλούστατα ΔΕΝ έχουν προτάσεις. Δεν είχαν ούτε ως κυβέρνηση όπως απεδείχθη. Συνεπώς δεν (μας) είναι χρήσιμοι...

Κρατήστε λοιπόν αυτή τη νέα παράμετρο αξιολόγησης κομμάτων και πολιτικών. Είναι η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ. Όποιος νομίζει ότι θα ξανακερδίσει μια βαριά πληγωμένη κοινωνία από την πολιτική ακυβερνησία και ανεπάρκεια με τσιτάτα και αμπελοφιλοσοφίες είναι μακριά νυχτωμένος. Και πάντως όχι στη σημερινή Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα