Κλείστε τα σύνορα και αυθημερόν επιστροφές ΟΛΩΝ

Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2019 22:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δυο ειδήσεις των τελευταίων ωρών :α) Ένα επιβατικό αυτοκίνητο πέντε θέσεων ενεπλάκη σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό. Διαπιστώθηκε ότι μέσα στο αυτοκίνητο ήσαν... 15 μετανάστες. β) Σε ένα φορτηγό στην Ξάνθη βρέθηκαν 80 μετανάστες. Τα δυο περιστατικά περιγράφουν το ελληνικό πρόβλημα: Η Ελλάδα είναι χώρα - σουρωτήρι με ανοιχτά σύνορα.

Όχι μόνο από τα νησιά και από τον Έβρο, αλλά από παντού, καθημερινά περνούν εκατοντάδες, με πλοία, αυτοκίνητα, φορτηγά, περπατώντας, άνθρωποι που ΔΕΝ είναι πρόσφυγες αλλά μετανάστες. Και έρχονται γιατί... παγκοσμίως έχει περάσει το μήνυμα ότι αν θες να πατήσεις στην Ευρώπη κάντο μέσω Ελλάδας και βλέπεις μετά πως θα προχωρήσεις παραπέρα.

Οι δουλέμποροι, ενημερώνουν ότι η είσοδος στη χώρα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, δεν υπάρχουν καθόλου ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, σε πολλές περιπτώσεις το ελληνικό κράτος σου δίνει φαγητό και μηνιάτικο, κυκλώματα θα σου ετοιμάσουν πλαστά έγγραφα για να ταξιδέψεις, άλλα κυκλώματα θα σε βάλουν κρυφά σε ένα φορτηγό κ.ο.κ.

Όποιος πιστεύει ότι αυτά που σας περιγράφω θα περιοριστούν με την μετακίνηση προσφύγων - μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα και με γοργές - λέει - αξιολογήσεις των αιτημάτων ασύλου, πλανώνται πλάνην οικτράν. Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει αν δεν ήσουν χώρα - σουρωτήρι. Να είχες περιορισμένες εισόδους θα μπορούσες να τις διεκπεραιώσεις. Όσο όμως μπαίνουν ακόμα και περπατώντας άνθρωποι από τα σύνορα η Ελλάδα κινδυνεύει με κοινωνικές διαλυτικές τάσεις.

Η λύση είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ: Να κλείσουν τα σύνορα. Να επιστρέφονται ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΟΛΟΙ στην Τουρκία, χωρίς να εξετάζεται κανενός αίτημα ασύλου. Τα αιτήματα ασύλου να γίνονται στην Τουρκία και μόνον (σε ευρωπαϊκά προξενεία που πρέπει να στηθούν).

Λυπάμαι που το γράφω αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί αλλιώς τα στίφη των μεταναστών που έρχονται εδώ δια περιπάτου, βολοδέρνουν ανά τη χώρα και στην ουσία την ΕΠΟΙΚΙΖΟΥΝ. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και - πιστέψτε με - θα γίνει πολύ μεγαλύτερο.