Πατήρ Γεράσιμος Πετρολέκας: Ο φύλακας Άγγελος των Μολάων

Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2019 14:26 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πατήρ Γεράσιμος Πετρολέκας: Ο φύλακας Άγγελος των Μολάων

Γράφει η Ειρήνη Μυλωνάκου
Θλίψη και πικρία κατέλαβε όλους τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης και ιδιαίτερα της πόλης των Μολάων, όταν πληροφορήθηκαν την μετακίνηση του σεβαστού μας Πανοσιολογιωτάτου Γεράσιμου Πετρολέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου της πόλεώς μας και της ευρύτερης περιοχής. Φυσικά η μετακίνηση αυτή ως Πρωτοσύγκελλου στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου είναι λίαν τιμητική για τον ίδιο, όταν μάλιστα γίνεται αυτή με την υπόδειξη του Παναγιότατου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου και αποτελεί αναγνώριση του θρησκευτικού και κοινωνικού έργου του στην Μητρόπολή μας πάντα υπό την αιγίδα του σεβαστού Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ο πατήρ Γεράσιμος υπήρξε μέχρι σήμερα το δεξί χέρι του Μητροπολίτη μας και έφερε επιτυχώς εις πέρας ό,τι του ανετέθη. Μάλιστα ως έχων την επιμέλεια της ιδρύσεως και λειτουργίας του κοινωφελούς έργου του Οίκου Ευγηρίας των Μολάων επέτυχε χάρις στις αποκλειστικά προσωπικές του ενέργειες να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών μας, όπως ενδεικτικά του αείμνηστου Βασιλείου Παναρίτη, άλλοτε Βουλευτού Λακωνίας και του μεγάλου επιχειρηματία Ηλία Δούκα, ώστε να διαθέσουν σεβαστά χρηματικά ποσά, χωρίς τα οποία θα ήταν δύσκολη αν όχι αδύνατη η ανέγερση και λειτουργία του.

Γέννημα και θρέμμα της περιοχής γνώριζε τον χαρακτήρα των συμπατριωτών μας, τις ανάγκες και την νοοτροπία τους και έσπευδε αμέσως πλησίον τους να τους συμπαρασταθεί με όποιον τρόπο θεωρούσε αποτελεσματικό.

Από λειτουργικής απόψεως ήταν άριστος κληρικός. Τον διέκρινε ευρεία γνώση των θρησκευτικών θεμάτων και γενικά ευρυμάθεια. Είχε το χάρισμα με το επιβλητικό του παράστημα, την ευφράδεια και γλαφυρότητα του λόγου του να σε σαγηνεύει. Τί άλλο καλύτερο για ένα κληρικό;

Δυστυχώς για μας η απουσία από τους Μολάους του πατρός Γεράσιμου θεωρείται απώλεια. Όχι όμως και για τους ενορίτες της Μητροπόλεως Λήμνου, η οποία, ως ακριτική περιοχή, έχει ανάγκη από τέτοιους ιερωμένους. Και θεωρώ ότι τον βρήκε αυτόν στο πρόσωπο του άξιου αυτού συμπατριώτη μας.

Ελπίζω ότι και εκείνοι θα αναγνωρίσουν το έργο του, όπως οι ενορίτες των Μολάων για τους οποίους ήταν ο φύλακας Άγγελος και προστάτης.
Κλείνοντας το μικρό αυτό σημείωμα επιθυμώ να σημειώσω ότι προσωπικά είμαι υπόχρεη απέναντί του γιατί μου συμπαραστάθηκε σε κρίσιμες ώρες της ζωής μου και με λόγους παρηγοριάς και πειθούς μου έδωσε να καταλάβω και με έπεισε ότι η επίγεια ζωή δεν τελειώνει μπρος σε μια δύσκολη καμπή της ζωής μας, αλλά συνεχίζεται μέχρι εκεί που ορίζει ο Πανάγαθος.

Εύχομαι όπως ο Άγιος Θεός χαρίζει υγεία στον Πατέρα Γεράσιμο. Όσο για τα νέα του καθήκοντα ας τα αφήσει σε εκείνον. Γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και πως να τα κάμει θετικά και αποτελεσματικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος