Παραμυθιών γωνιά: Ψεκασμένα Χριστούγεννα

Σάββατο, 21 Δεκέμβριος 2019 12:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα
ένα αστείο χαζό, ένα όνειρο.
Νίκος Πορτοκάλογλου

Είμαστε όλοι ψεκασμένοι. Το πιστεύει, βάσει έρευνας, το 30% των Ελλήνων. Ένα καλό ποσοστό για… κυβέρνηση. Το 3% επίσης πιστεύει, ότι η Γη είναι επίπεδη. Και αυτό καλό ποσοστό. Τόσο ήταν και το ποσοστό που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα είμαστε σε καλό δρόμο.

Η Γη είναι επίπεδη. Σαν μια φέτα ψωμί που επιπλέει. Μόνο που την τρώμε σιγά-σιγά. Αλλά λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει. Οι επιστήμονες ετοιμάζουν μια άλλη φέτα να μας δεχθεί… τον Άρη.

Μας ψεκάζουν. Είναι αλήθεια. Κυρίως μέσα από τις οθόνες. Μας ψεκάζουν με τόνους βλακείας αλλά δε φαίνεται. Είναι όπως το μυαλό. Ούτε αυτό φαίνεται.

Οι καλικάντζαροι ήρθαν πιο νωρίς. Είναι κάτι μαύρα, βρώμικα, απεχθή πλασματάκια που έχουν ντυθεί, ικέτες, μετανάστες, λαθρομετανάστες, εισβολείς και όπως αλλιώς θέλετε.
Τους συναντάμε παντού, είναι πεινασμένοι και έχουν το δικό τους θεό. Επικίνδυνοι αλλά υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης. Όταν τους μυρίζουν σουβλάκια εξαφανίζονται.

Οι μάγοι με τα δώρα ήρθαν πρόωρα. Η κρίση τελείωσε και λεφτά υπάρχουν. Χρόνια πριν το είχε πει ο μέγας μάγος Γ.Α.Π. αλλά δεν τον πήραμε στα σοβαρά, ψεκασμένοι άνθρωποι. Κρίμα! Εμείς χάσαμε. Κλείσαμε επιχειρήσεις χωρίς λόγο. Μας πήραν σπίτια, περιουσίες. Τα παιδιά μας έφυγαν. Χιλιάδες αυτοκτόνησαν.

Αν τον πιστεύαμε;

Αυτά τα ψεκασμένα Χριστούγεννα ο νεότερος μάγος της ιστορίας τα κατάφερε όλα. Μάλιστα σε πέντε μήνες έφερε την ανάπτυξη, το χαμόγελο στα χείλη των ψεκασμένων, δουλειές, ευκαιρίες, τάξη και ασφάλεια. Είμαστε ασφαλείς. Οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε.

Ο τρίτος μάγος… δεν είναι μάγος. Είναι μάγισσα! Βλέπετε, οι εποχές αλλάζουν αφού και αυτές ψεκάζονται. Η μάγισσα αυτή αφού βγήκε από την πύλη του Πολυτεχνείου (ένα μέρος που γινόταν φασαρίες) χρόνια πριν, δρόμο πήρε και δρόμο άφησε και αφού πέρασε από όλες τις πόρτες, τις αίθουσες, τα υπόγεια και τα ανώγεια όλων των κομμάτων, κουβαλάει πια το δώρο της. Το στέμμα της προέδρου της δημοκρατίας. Της ψεκασμένης δημοκρατίας.

Η μαγεία συνεχίζεται με τη φάτνη. Καταργείται με την έννοια που τη φανταζόμαστε αφού η φτωχική της εικόνα οδηγεί σε κατάθλιψη, άγχος και σε περισσότερο κάπνισμα. Με επικίνδυνες επιπτώσεις για την υγεία μας. Τώρα και αυτό καταργήθηκε.

Έτσι στην πλούσια χώρα μας, με τους πλούσιους, άκαπνους, υγιείς κατοίκους, οι φάτνες είναι κατάλληλα φωταγωγημένες με πολύ πλαστικό και τροφαντούς μάγους-ζώα και αγία οικογένεια.

Ως και το θείο βρέφος λάμπει, για την ακρίβεια γυαλίζει, από τις εικαστικές και πλαστικές παρεμβάσεις που έχει δεχθεί.

Το άλλο που ξέραμε πνίγηκε κάπου στο Αιγαίο. Ας πρόσεχε.

Τα κοινωνικά δίκτυα θα δεχθούν δισεκατομμύρια φωτογραφίες από αυτά τα υπέροχα ψεκασμένα Χριστούγεννα. Η ανθρωπότητα χαμογελά ψεκασμένα και ασταμάτητα. Προσοχή στα κραγιόν. Προσοχή στις απομιμήσεις.

Η χαρά όλων τεράστια. Μπορούμε να την ονομάσουμε και τρελή χαρά ή ψεκασμένη χαρά.

Αυτά τα ψεκασμένα Χριστούγεννα ας ξεχάσουμε όσους δεν έχουν. Τους ανήμπορους, τους ανέστιους, τους πληγέντες από φυσικές (καθόλου φυσιολογικές) καταστροφές. Έτσι κι αλλιώς όπως μας πληροφορούν έχουμε περάσει στην κανονικότητα.

Η ζωή είναι θέμα επιλογών. Ας πρόσεχαν κι αυτοί ή ας βρουν τρόπο να συμμετέχουν στα ψεκασμένα μας Χριστούγεννα.

Η κλιματική αλλαγή θα τελειώσει και αυτή με ένα ψέκασμα. Τα βιβλία βέβαια άλλα λένε. Ας τα κάψουμε στα τζάκια μας. Κάνουν ωραία φλόγα και πιάνουν χώρο. Ίσως έτσι φωτίσουμε και τον όποιο σκοταδισμό.

Όσο για τους καλικάντζαρους ας τους αφήσουμε να υποσιτίζονται στη Μόρια. Ας ψοφήσουν.

Άλλωστε, μια ψεκασμένη σκέψη λέει ότι αυτοί ευθύνονται για εκείνο το «μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι».

Οι καλικάντζαροι από τη Μόρια και όπου αλλού ευθύνονται για όλα.

Και μην ξεχάσουμε, χρονιάρες μέρες, να αποζημιώσουμε όσους φυλακίστηκαν, χλευάστηκαν, καταστράφηκαν πολιτικά, ηθικά, οικονομικά και εν τέλει προτάθηκε να αθωωθούν. Χρωστάμε στη Χρυσή Αυγή όσα και στην ψεκασμένη, ας πούμε, δημοκρατία. Είναι θέμα ψεκασμένης δικαιοσύνης.

Καλά ψεκασμένα Χριστούγεννα και για καλό και για κακό ας ψήσουμε σουβλάκια.

Κακόμοιρα γουρουνάκια.