Τρεις επικίνδυνοι ηγέτες (που όμως οι ίδιοι δεν κινδυνεύουν)

Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2020 17:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

 Ο Ερντογάν διασκέδαζε την παγκόσμια εμφάνιση του κορωνοϊού λέγοντας ότι "το DNA των Τούρκων δεν απειλείται". Δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο, εμφάνιζε τα κρούσματα ως απλή γρίπη και σήμερα, έχει χιλιάδες νεκρούς - πάλι τους κρύβει - και πλήρη αδυναμία να περιορίσει το κακό. Επίσης συλλαμβάνει εκατοντάδες πολίτες όταν αναρτούν στο διαδίκτυο αλήθειες για την κατάσταση.

Ο Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαιρετούσε μπροστά στις κάμερες όποιον έβρισκε μπροστά του και χασκογελώντας επαναλάμβανε: "Δεν θα σταματήσω ποτέ τις χειραψίες". Σήμερα είναι ο ίδιος σε καραντίνα, όπως και ο υπουργός Υγείας της χώρας. Το σύστημα υγείας καταρρέει και δεκάδες χιλιάδες πολίτες άλλων χωρών που εγκαταλείπουν τη Βρετανία, μολύνουν τις χώρες άφιξης (μια είναι και η Ελλάδα).

Ο Τραμπ στις ΗΠΑ, περιφρόνησε μέχρι χλευασμού την πανδημία δηλώνοντας μάλιστα ότι αν διακοπεί η οικονομική ζωή της χώρας "τα θύματα θα είναι περισσότερα". Σήμερα του συμβαίνουν και τα δυο: Και η πανδημία έχει φέρει τις ΗΠΑ στην πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο σε κρούσματα και η οικονομία συνθλίβεται με ρεκόρ άμεσης ανεργίας, πτώση χρηματιστηρίων κ.α.

Αποδεδειγμένα οι τρεις αυτοί ηγέτες είναι επικίνδυνοι και ανίκανοι. Φυσικά και για τους τρεις το γνωρίζαμε, απλώς ο κορωνοϊός το αποδεικνύει με χιλιάδες νεκρούς για τους οποίους ευθύνονται οι ίδιοι. Το ερώτημα είναι: Ποια θα είναι η τύχη τους; Έχουν μέλλον;

Δυστυχώς η απάντηση είναι θετική. Φυσικά και έχουν μέλλον. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι απαίδευτοι δεν θα τους αξιολογήσουν. Άλλοι έχουν στις πολιτικές τους τα συμφέροντα τους και δεν θα τους εγκαταλείψουν. Τέλος η εξουσία κερδίζεται πλέον με όπλα την αναγνωρισιμότητα, τις ψευδείς καμπάνιες και το παρασκήνιο. Οι αξίες δεν παίζουν κανένα ρόλο.