Τώρα θα πληρώσουν από την τσέπη τους τα ΜΜΕ

Παρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 20:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Περίπου 1.230 Μέσα Ενημέρωσης, θα πρέπει την ερχόμενη Τρίτη να καταβάλλουν στο Δημόσιο 4,8 εκατομμύρια ευρώ. Είναι το ΦΠΑ του ποσού των 20 εκατ. ευρώ που τους διένειμε η κυβέρνηση για να προβάλλει το "Μένουμε Σπίτι" αλλά και να τα ενισχύσει.

Όλα αυτά τα Μέσα τιμολόγησαν τον Μάιο και θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί. Όμως παρενέβη ο ΣΥΡΙΖΑ (κι από κοντά το ΚΙΝΑΛ), που κατήγγειλαν σκάνδαλο(;). Έτσι η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει ακόμη κανέναν γιατί ελέγχει ένα - ένα τα ΜΜΕ ώστε, αν πράγματι κάποιο δεν δικαιούται, να μην πληρωθεί.

Οι καταγγέλλοντες το... "σκάνδαλο" ζητούν τη λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά. Ποια λίστα; Δεν έχει πληρωθεί κανείς. Όταν και όποτε πληρωθούν, θα δοθεί. Στο μεταξύ, δείτε τι κατάφεραν οι σκανδαλολογούντες: α) να πρέπει τώρα τα ΜΜΕ να... πληρώσουν τον ΦΠΑ από την τσέπη τους β) να το σκεφτεί η κυβέρνηση αν θα προχωρήσει στο δεύτερο στάδιο ενίσχυσης των ΜΜΕ κέντρου και Περιφέρειας. Να τα στηρίζει και να την υβρίζουν ως διαπλεκόμενη;

Γιατί θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε και ένα κατάπτυστο τηλεοπτικό σποτ όπου μας έλεγε ότι τα 1.230 ΜΜΕ τα πληρώνει ο Μητσοτάκης για να τον ζητωκραυγάζουν.Ειδικά για τα ΜΜΕ της περιφέρειας που εδώ και χρόνια πήραν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά κρατική διαφήμιση και η πολλαπλή κρίση τα έχει γονατίσει, μόνο χυδαιότητα είναι να τα καταγγέλλεις για εξαγορασμένα, επειδή πήραν λίγα χρήματα μετά από 10 χρόνια και μάλιστα λόγω κορωνοϊού. Επιπλέον θα είναι καταστροφή να μην υπάρξει το δεύτερο μέρος οικονομικής τους ενίσχυσης.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση οφείλει να δημοσιοποιήσει την κρατική διαφήμιση που μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και ποτέ δεν έδωσε τις σχετικές λίστες γιατί, με νόμο που ψήφισε, μόνο οι Τράπεζες είχαν αυτή την υποχρέωση. Όχι οι ΔΕΚΟ (έξυπνο ε;). Εκεί θα δείτε: α) μηδέν στην περιφέρεια β) συστηματική ενίσχυση δικών του blogs με προκλητικά ποσά.