Τι δείχνουν και οι νέες δημοσκοπήσεις

Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 20:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μια νέα δέσμη δημοσκοπήσεων έχει έρθει στη δημοσιότητα. Πρόκειται για τις πρώτες δημοσκοπήσεις της χρονιάς και αφού παρήλθε η περίοδος των εορτών. Όλες οι δημοσκοπήσεις συμφωνούν στη μεγάλη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι και 18,6%), στην κυριαρχία Μητσοτάκη με πρωτόγνωρα ποσοστά άνω του 50% και στην καθήλωση του ΚΙΝΑΛ που ενώ βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, μένει και αυτό στο 6,5%. Δεν κερδίζει τίποτε.
 
Λέγεται (δεν είναι επιβεβαιωμένο), πως ο Αϊνστάιν είπε πως ηλιθιότητα είναι να προσπαθείς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να αλλάξεις ένα αποτέλεσμα (πάντα το ίδιο θα έρχεται). Αυτό είναι και το κύριο μήνυμα των δημοσκοπήσεων.
 
- Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί με ψεύδη, τερατολογίες και καταγγελίες για τα πάντα, να δει αύξηση των ποσοστών του. Το κάνει ενάμισι χρόνο και ενώ αντιθέτως έχει φτάσει στο 20%, δεν το αλλάζει. Είναι πλέον γεγονός ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά, άρα έτσι θα πορεύεται. Χωρίς σχέδιο, χωρίς προτάσεις και πείθοντας όλο και λιγότερους.
 
- Στο ΚΙΝΑΛ ακόμα να καταλάβουν ότι η χώρα πολιτικά έχει εισέλθει στο γερμανικό μοντέλο: Οι Χριστιανοδημοκράτες (ΝΔ), θα κινούνται μόνιμα μεταξύ 34% και 43% και όποτε χρειάζεται θα συγκυβερνούν με τους σοδιαλδημοκράτες. Τι πιστεύουν στο ΚΙΝΑΛ; Ότι το 6,5% που έχουν θα γίνει 40%;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι αν συγκυβερνήσουν α) Θα αυξήσουν τα ποσοστά τους γοργά προς την δεύτερη θέση β) Θα εφαρμόζουν πολιτικές τους. Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ θέλει συνεργασία με τη ΝΔ. Αυτοί... ξέρουν.
 
Φυσικά υπάρχει και η παράμετρος Μητσοτάκης. Από τον Ιανουάριο του 2016, πέρασε μπροστά στις δημοσκοπήσεις και από τον Τσίπρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι επίσης πρωτοφανές. Το έγγραφα από τότε: Ο Μητσοτάκης είναι ΑΛΛΟΣ παίκτης. Κι όμως: Η εθελοτυφλούσα Αριστερά το αγνόησε. Οι αρλούμπες τους στα τηλεπαράθυρα είχαν μεγαλύτερη σημασία, από το να αξιολογήσουν τι ερχόταν.