Εκλογές και οικονομικός ρατσισμός

Αναφορά προς τους βουλευτές Λακωνίας

Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2023 12:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκλογές και οικονομικός ρατσισμός

Του Γεωργίου Π. Καλογεράκου*

Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών των εκλογών, ανεξαρτήτου εμβέλειας, εντοπίζεται μια κοινωνική αδικία, ως αποτέλεσμα του οικονομικού ρατσισμού που βιώνει ένας κοινός πολίτης σε συνάρτηση με τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τον γραμματέα. Οι πολίτες που λαμβάνουν μέρος ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής, δεν αμείβονται, ούτε επωμίζονται άλλα οικονομικά οφέλη, έναντι των υπολοίπων, οι οποίοι αμείβονται αδρά, με ποσό που ξεπερνά πολλές φορές τη μηνιαία αμοιβή ενός μέσου υπαλλήλου. Επιπλέον, τις περισσότερες φορές, πολίτες που δικαίως δεν παρουσιάζονται στα εκλογικά κέντρα, η Αστυνομία, ως αρμόδιο όργανο της προστασίας του πολίτη, βίαια τους προσαγάγει σε αυτά, ωσάν υπόδικοι, αποτέλεσμα της κοινωνικής απαξίωσης του πολίτη που δεν επιθυμεί να προβεί σε καμία είδους εργασία εθελοντικά.

Η κοινωνική απαξίωση του πολίτη, ως υπερασπιστή της δημοκρατικής διαδικασίας ταυ «εκλέγειν», έγκειται στην οικονομική αδικία έναντι του νομικού και του γραμματέα του. Το ερώτημα που αναδύεται απ’ αυτή την άδικη αντιμετώπιση των πολιτών, έναντι των δικαστικών, είναι: «Πώς είναι δυνατόν οι πολίτες να ασκούν την υποχρέωσή τους προς τη Δημοκρατία αμισθί, και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που είναι νομικοί και λαμβάνουν υπέρογκο ποσό, καθώς επίσης και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που λαμβάνουν εκλογικά επιδόματα δεν έχουν την υποχρέωση προς τη Δημοκρατία;». Καθίσταται λοιπόν, επιτακτική ανάγκη αλλαγής αυτής της κοινωνικής αδικίας απέναντι στους πολίτες της χώρας μας.

Ζητώ, να θέσετε το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή για την αλλαγή του Νόμου και να ζητήσετε είτε την αμοιβή των πολιτών που συμμετέχουν ως μέλη σε εφορευτικές επιτροπές κατά τη διάρκεια των διαδικασιών των εκλογών είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής οικονομικής ωφέλειας, ήτοι φοροαπαλλαγές, μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ασφαλιστικών εισφορών κ.ο.κ. είτε ακόμη και απασχόλησης επιδοτούμενων ανέργων, άμεσα ακόμα και στις επερχόμενες εκλογές.

Κατόπιν τούτων, είναι σημαντική η δική σας συμβολή στην πάταξη αυτής της άδικης αντιμετώπισης των πολιτών, που διαχωρίζει σε ανώτερους και κατώτερους πολίτες, ενισχύοντας την κοινωνική διαστρωμάτωση των κατώτερων στρωμάτων της χώρας μας. Παρακαλώ πολύ, να λάβετε σοβαρά υπόψη σας, ότι το φαινόμενο της κοινωνικής αδικίας εξαιτίας της αμειβόμενης ή μη εργασίας από το ίδιο το κράτος ενισχύει τον οικονομικό ρατσισμό.


* κατοίκου Βασιλακίου Δήμου Ευρώτα

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti