Όχι στα Χριστούγεννα της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Εποχής!

Γράφει ο Ανάργυρος Ξεπαπαδάκης
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άραγε ποια είναι η στάση της παγκοσμιοποίησης και της «Νέας Εποχής» έναντι των Χριστουγέννων; Δέχονται το μήνυμα των Αγγέλων, δηλ. «ότι ετέχθη υμίν σήμερον Σωτήρ, ως έστι Χριστός, Κύριος»; Χαίρονται «χαράν μεγάλην» ακριβώς γιʼ αυτό το γεγονός;
Αν είναι δυνατόν! Γνήσιοι απόγονοι του Ηρώδη, των Ιουδαίων και όλων των διωκτών του Χριστού και της Εκκλησίας Του ανά τους αιώνες κάνουν τα πάντα για να ακυρώσουν αυτό το μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα, αλλά και στον καθένα μας ξεχωριστά!
Στα πλαίσια αυτά μη μπορώντας να καταργήσουν την πανανθρώπινη εορτή της Γέννησής Του, τα μετέτρεψαν σε… εμπόρευμα (!), την διακόσμησαν με όσα παγανιστικά και ειδωλολατρικά στοιχεία μπορούσαν, αναβιώνοντας έτσι την «αρχαία πλάνη» κατά την οποία ο διάβολος λατρευόταν ως θεός, την έκαναν τελείως κοσμική για τους πολλούς, ακόμη δε και… εξωτική, προκειμένου ο Χριστός να μην ακούγεται, πολύ δε περισσότερο να μην προβάλλεται ως Σωτήρας!
Ήδη έχει περάσει σε πολλούς η νοοτροπία, πως Χριστούγεννα σημαίνει «ρεβεγιόν», εκδρομές και ταξίδια, τράπουλα και τον ευτραφέστατο βέβαια Αι-Βασίλη (το γνωστό δημιούργημα της Coca Cola, για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου με τα οποία θα περάσουμε… ακόμη καλύτερα και επιπλέον θα πλουτίσουν ακόμη περισσότερο οι γνωστές πολυεθνικές!
Καμμία, δηλ. αναφορά στην πνευματική προετοιμασία για τα Χριστούγεννα. Τώρα τι δουλειά έχει ο ευτραφέστατος Άι-Βασίλης με τον ασκητικότατο φιλάνθρωπο, ελεήμονα, Οικουμενικό και Μέγα Διδάσκαλο, τον Πανεπιστήμονα και απαράμιλλο παιδαγωγό Άγιο Βασίλειο, αυτό, το γνωρίζει καλά η «Νέα Εποχή»!
Οι Χριστουγεννιάτικες κάρτες απομακρύνθηκαν κι αυτές απʼ τους παγκοσμιοποιητές, και τώρα πια, όχι μόνο δεν έχουν καμία παράσταση από τη Γέννηση του Χριστού, αλλά ούτε και τη φράση «Καλά Χριστούγεννα». Και τι γράφουν; «Καλές Γιορτές», «Χρόνια Πολλά», «Καλές διακοπές»! Έχουν περάσει στον κόσμο και το εξής, πως «τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά», ή «ότι είναι η γιορτή των παιδιών». Άρα δεν είναι για τους μεγάλους, λες και ο Χριστός ήρθε στη γη μόνο για τους μικρούς!
Επίσης το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ήρθε στη χώρα μας από τους γερμανούς εγκαταστάθηκε στα παλάτια των βασιλέων και τα σπίτια της αριστοκρατίας και διαδόθηκε στο λαό με τα (καλλιεργηθέντα) μειονεκτικά αισθήματα των ελλήνων έναντι των ευρωπαίων. Είναι δε και ένα από τα παγκόσμια σύμβολα της «Ν. Εποχής».
Δεν είναι τυχαίο ότι παγανιστικά και αρχαιολατρικά περιοδικά που κυκλοφορούν σήμερα στα περίπτερα και στο Internet γράφουν πολλά υπέρ του Χριστουγεννιάτικου δέντρου αποκαλώντας το ιερό! Αποσκοπούν δε στην ανασύσταση της αρχαίας πλάνης…
Πάνω στα δώρα είναι στημένο επίσης σε μεγάλο βαθμό και το όλο παιχνίδι της κατανάλωσης! Αυτής που μετατρέπει τα Χριστούγεννα σε μα πολύ κοσμική εορτή και τα αποχρωματίζει από τον εκκλησιαστικό τους χαρακτήρα και μας κάνει να μην νιώθουμε καμία κατάνυξη γιʼ αυτά! Στις ΗΠΑ για παράδειγμα υπολογίζεται πως ξοδεύονται για δώρα από 40 δις δολάρια για τις αγορές τους!
Πολύς χρόνος για τα δώρα των πολυεθνικών, πολλή σκέψη, πολλή φροντίδα κλπ, με αποτέλεσμα να χάνουμε το βαθύτερο νόημα των ημερών, γιατί απλούστατα χανόμαστε στην κατανάλωση! Στημένο το παιχνίδι! Δεν θα μιλήσω εδώ ούτε για τις.. μαγικές στιγμές της χαρτοπαιξίας, ούτε για τόσα άλλα γιατί δεν έχω άλλο χώρο.
Προσπαθούν λοιπόν με δόλιο τρόπο να καταργήσουν τα πραγματικά Χριστούγεννα. Η «Νέα Εποχή» είναι εκείνη που δημιούργησε και προωθεί ταχύτατα την παγκοσμιοποίηση, αλλά και τον συγκρητισμό των θρησκειών προκειμένου στο τέλος να προκύψει μια Παγκόσμια Κυβέρνηση και μία θρησκεία, η λεγόμενη «Πανθρησκεία» που ως κυβερνήτη αλλά και μεσσία της δεν θα έχει άλλον, παρά τον Αντίχριστο!




ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti