Το «ξεχασιάρικο» μνημόνιο

Γράφει ο Γιάννης Μητράκος
Παρασκευή, 09 Μάρτιος 2012 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τι συγκινητικό που είναι το ενδιαφέρον των εταίρων μας και των δανειστών μας για να σωθούμε από την επάρατη χρεοκοπία! Δε χάνουν ευκαιρία όλοι αυτοί οι καλοί Σαμαρείτες, προκειμένου να εισηγηθούν μέτρα κι άλλα μέτρα για την εξυγίανση του κράτους και της οικονομίας μας, με στόχο τη σωτηρία μας! Ακόμα και οι υπαλληλίσκοι τους, που ανά τρίμηνο έρχονται με ύφος δέκα καρδιναλίων, για να ελέγξουν την πορεία μας, σπεύδουν με περισσή χαρά να μας προτείνουν μέτρα επί μέτρων και το παιχνίδι καλά κρατεί!
Μόνο που τα μέτρα τους στρέφονται, σχεδόν εξ ολοκλήρου, εναντίον των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία έχουν αλιστρατήσει, αφού βλέπουν τη ζωή τους να διαλύεται «εις τα εξ ων συνετέθη»! Φτώχεια, ανεργία, υποβαθμισμένη Παιδεία και Υγεία, δυστυχία και απελπισία είναι το πλαίσιο της ζωής της πλειονότητας του ελληνικού λαού μετά τα μνημόνια που υπέγραψαν με την τρόικα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ! Άλλοι φταίνε για τα μαύρα τα χάλια μας και άλλοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο! Και προσπαθούν οι φταίχτες να μας πείσουν να το «βουλώσουμε», γιατί ό,τι γίνεται, γίνεται λέει για το καλό μας! Τρομάρα μας!
Για πάρτε, όμως, το κείμενο του 2ου μνημονίου, που δημοσιεύτηκε από κάποιες εφημερίδες και κυκλοφορεί σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο και ψάξτε, με όλη την καλή σας θέληση, να βρείτε έστω και μία αναφορά για τη μεταρρύθμιση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που μας έφερε στην καταστροφή ή για δραστικές περικοπές στις απολαβές του πολιτικού κόσμου. Δε θα βρείτε ούτε μία! Οι «σωτήρες» μας ξέχασαν εντελώς τους υπαίτιους της χρεοκοπίας μας και τους άφησαν στο απυρόβλητο για να συνεχίσουν να πλουτίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού που δήθεν υπηρετούν!
Διαβάστε το μνημόνιο δύο κι αναζητήστε κάποια σοβαρά μέτρα που να αφορούν την ασύδοτη κερδοφορία της πλουτοκρατίας και των τραπεζών. Δε θα βρείτε τίποτα, γιατί οι «σωτήρες» μας γνοιάστηκαν μόνο να παραδώσουν τους εργαζόμενους βορά στην εργοδοσία, που θα έχει την ευκαιρία, στα επόμενα χρόνια, να συγκεντρώσει νέα υπερκέρδη, σε βάρος του κόσμου της εργασίας.
Ξεσκονίστε το κι αν βρείτε έστω και μία αναφορά στην ανάγκη να πάψουν οι εξωφρενικοί εξοπλισμοί και να σταματήσουν οι παρασκηνιακές ενέργειες με τους πολιτικούς εκβιασμούς και τις μίζες που τους συνοδεύουν, τότε ελάτε να μας τη δείξετε. Οι «σωτήρες» μας όχι μόνο δε συνέστησαν μείωση των εξοπλισμών, αφού μας προστατεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η νατοϊκή συμμαχία, αλλά τουναντίον κάνουν τα στραβά μάτια στην εκφρασμένη πρόθεση της ελληνικής πλευράς να παραγγείλει -άκουσον, άκουσον- εν μέσω χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους, τουλάχιστον δύο υποβρύχια στη «φίλη» Γερμανία και έξι φρεγάτες στη «φίλη» Γαλλία!
Και τέλος, οι ξεχασιάρηδες μνημονιακοί λησμόνησαν κάθε αναφορά στα τεράστια σκάνδαλα, που σχετίζονται με τη χρήση μίζας, από μέρους ξένων εταιριών, σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της χώρας μας, οι οποίοι βοήθησαν να κλειστούν οι κερδοφόρες συμφωνίες, σε βάρος του ελληνικού κράτους και του λαού. Ούτε κουβέντα για το σκάνδαλο της Ζήμενς, της «ιερής» γερμανικής εταιρίας, η οποία με τις ενισχύσεις των «φιλοπτώχων ταμείων» των κομμάτων εξουσίας, των πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων, που έκανε, κατόρθωνε να «παίρνει» όλες τις δουλειές!   Και φυσικά ούτε ένα μέτρο για να σταματήσει αυτό το εξευτελιστικό αλισβερίσι! Ούτε κουβέντα για επιστροφή στα κρατικά ταμεία των χρημάτων που έκαναν σίγουρες τις συμφωνίες αυτές, ούτε σκέψη για τιμωρία των επίορκων προσώπων και φορέων!
Κατά τα άλλα θέλουν να μας «σώσουν»!
Βρε ούστ από δω!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση